Yemen'e kara operasyonu olacak mı?

"Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü el-Asiri, "kara operasyonu planımı yok ancak gerektiğinde buna hazırlıklıyız" dedi.

Yemen'e kara operasyonu olacak mı?
Yemen'e kara operasyonu olacak mı?
GİRİŞ 26.03.2015 22:10 GÜNCELLEME 26.03.2015 22:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, "Operasyon bitinceye kadar Husi Ensarullah hareketine desteğin ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, hava saldırılarının başladığı ilk 15 dakikada hedefe ulaşıldığını belirterek, "Kara operasyonu için henüz planımız yok ancak gerektiği durumda buna hazırlıklıyız" diye konuştu.

Operasyonun hedefinin, Husilerin hava savunmasını etkisiz hale getirmek olduğunu belirten Asiri, "Husilere yönelik yardım koridorlarını keseceğiz" ifadesini kullandı.

Operasyon kapsamında kalkış yapan tüm uçakların, hava üslerine başarılı bir şekilde döndüğünü söyleyen Sözcü Asiri, şunları kaydetti:

"Operasyon, ihtiyaç olduğu müddetçe hedefine ulaşıncaya kadar sürecek. Operasyonların amacı, Husilerin Yemen halkına ve Suudi Arabistan başta olmak üzere komşu ülkelere zarar vermesini önlemektir. Suudi Arabistan'ın güney sınırına yaklaşan Husileri hedef aldık ve sınırı geçmelerini engelledik. Husilere yardımların ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Şu ana kadar kara operasyonu kararı alınmadı."

Devrimin ardından siyasi süreçlere daha fazla katılım talep eden Husilerin gösterileri ve bölgedeki aşiretlerle çatışarak nüfuz alanlarını genişletmesi ülkede istikrarsızlığa yol açmıştı. Merkezi yönetimle yapılan uzlaşı görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine başkent Sana'da bazı stratejik yerleri kontrol altına alan Husiler, Ocak 2015'te başkanlık sarayına girmiş, bu olayın ardından ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, bir süre sonra Aden'e geçerek, halen meşru lideri olduğunu duyurmuştu.

Hadi'nin Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçerek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hls atalani 9 yıl önce Şikayet Et
    allahim sen muslumanlara akil fikir nasibet olan sadece islam cografiyasinda oluyor allahim sen bütün müslümanlara yardim et
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı