Esed'den 'ABD ile diyaloğa açığız' mesajı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ABD ile diyaloğa "açık" olduğunu söyledi.

Esed'den 'ABD ile diyaloğa açığız' mesajı
Esed'den 'ABD ile diyaloğa açığız' mesajı
GİRİŞ 27.03.2015 10:49 GÜNCELLEME 27.03.2015 15:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Amerikan CBS Televizyonu'nun "60 Minutes" adlı programda Charlie Rose'un sorularını yanıtlayan Esed, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 15 Mart'ta yaptığı açıklamasına değinerek, "ABD'nin Suriye'deki çatışmayla ilgili siyasi yaklaşımı konusunda somut bir şey, yeni bir gerçeklik yok. Şimdiye kadar elimizdeki tek şey bir açıklama" dedi.

Esed, "Ancak ilke olarak Suriye'de her diyaloğun olumlu bir şey olduğunu söyleyebiliriz ve karşılıklı saygı temelinde ABD dahil herkesle, her konuda diyaloğa açık olacağız" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Mart'ta ABD olarak Suriye'de siyasi değişim için bu ülkenin Devlet Başkanı Beşşar Esed ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esed'e müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söylemişti.

Kerry, Suriye'deki iç savaşın dördüncü yılında, CBS'ye verdiği mülakatta, "Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her zaman müzakere etme niyetinde olduk. Esed'in de gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun için onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Rose'un Esed ile yaptığı röportajın tamamı, CBS'te bugün yayınlanacak.

YORUMLAR 13
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    zalime sukut eden zalimlerdendir diyen arkadas dik dur egılme dedıgın yönetici ırağın işgaline canak tutup bop projesının eşbaşkanı değil mi boş konusmayın esad tabıkı de zalim ama bu bölgede diyalog şart
    Cevapla
  • züleyha 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne stratejik derinlikmiş arkadaş? Sahi bizimkiler bu adamı deviremediler mi hâlâ?
    Cevapla
  • PRESTİJ 9 yıl önce Şikayet Et
    suriye dosyasını abd ab açtı ab abd kapatacak
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu eleştirmek yerine yeni dönemde suriye ile yeni bir ilişki kurulmalı daha fazla kan akmaması için yapılan yanlıştan geri dönülmeli ortadoğu kan gölüne döndü bu nu düzeltmek için diyalog şart
    Cevapla
  • muhammet salih. 9 yıl önce Şikayet Et
    sen müslümanmısın o vakit zalime eyvallah etme ,sen dik dur yiğit adam bu ümmet seninle zalime sukut eden zalimlerdendir.
    Cevapla
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    senin muhatabın abd değil esed öldürdüğün yüzbinlerin yakınları, diyaloğ kuracaksan önce onlarla kuracaksın ama nerdeeee... İnşaAllah gün gelecek sırp kasapları gibi, zamanın romen dçiktatörü gibi birbir yaptıklarının hesabını vereceksin, dünyada !! ahireetteki elbette daha çetin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!