Kral Selman 8 ülke lideriyle görüştü

Suudi Arabistan Kralı Selman, "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılan 8 ülkenin liderleri ile telefonda görüştü

Kral Selman 8 ülke lideriyle görüştü
Kral Selman 8 ülke lideriyle görüştü
GİRİŞ 27.03.2015 15:41 GÜNCELLEME 27.03.2015 15:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılan 8 ülkenin liderleri ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, dün akşam saatlerinden itibaren, Yemen'de Husi Ensarullah hareketine karşı başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunda yer alan 8 ülkenin liderleriyle telefonda görüştü.

Kral Selman'ın, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Fas Kralı 6. Muhammed ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bayram Kunek 8 yıl önce Şikayet Et
    İslamda saltanatın, kraliyetin, padişahlığın katiyen yeri yok! Müslümansan bırak bu krallığı ey kral selman! Ümmetin kanını eme eme bakın ne hale getirdiniz bizi! Yazıklar olsun size!
    Cevapla
  • üsküdarlı 8 yıl önce Şikayet Et
    elbet bir gün bitecek diktatörlüğünüz.hani diğer ölen kralınız zem zem tausunn saat kulesinin üstündeki hilalin içindeki sarayıdan kabeye tepeden bakardı.sonu ne oldu. ölüm meleğinden kaçamadı,gururlanma padişahım senden büyük ALLAH var.
    Cevapla
  • kim 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben ne iran sevdalısı, nede 65 yıldır Filistinlileri vuran şehit eden siyonistlere ses çıkarmayan ,koltukları tehlikeye girince Yemeni vuran arap sevdalısıyım.Bu birleşen ülkeler neden müslüman kanı akitan siyonislere karşı birleşemezler! bu 10 ülke dur israil dediğinde emin olun israil duracaktır.Ama müslüman olarak birşey yapamıyorsun.DEMEKKİ BU 10 ÜLKE SİYONİST,ABD,İNGİLTERENİN KUCAĞINDA..ALLAH SİYONİSTLERE KÖR OLAN bu zihniyetlerin saltanatını yerle bir etsin...amin
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD uşağı yeni Kral! Müslümansan Krallığı bırak,seçime gir.Bakalım kaç oy alacaksın.Sen meşru değilsin ki yaptıkların meşru olsun!
    Cevapla
  • vasfi 8 yıl önce Şikayet Et
    Suud kralı zalim. Suriye halkıda seçim istedi ama esed ve iran 350 bin müslümanı öldürdü. Esed meşru değilki yönetimi meşru olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar