Mısır'da Selahaddin Eyyubi skandalı

Mısır'da İslam büyükleri Selahaddin Eyyübi ve Ukbe bin Nafi'nin hayat hikayeleri "terörle mücadele" kapsamında ders kitaplarından çıkarıldı.

Mısır'da Selahaddin Eyyubi skandalı
Mısır'da Selahaddin Eyyubi skandalı
GİRİŞ 28.03.2015 04:00 GÜNCELLEME 28.03.2015 06:02
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Mısır'da ders kitaplarından Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ve Ukbe bin Nafi'nin kıssaları çıkarıldı.

Mısır Eğitim Bakanlığı, Arapça ders programının gözden geçilerek, aşırılık ve şiddete teşvik eden ve siyasi yönlendirme içeren konuların ders programından çıkarıldığını duyurdu.

''ŞİDDET İÇEREN KONULAR...''

Konu ile ilgili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Muhib el Rafii’nin “programların geliştirilmesi komisyonun tavsiyesine uyarak ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar, ders programlarına şiddet içeren konuların kaldırılmasına onay verdiği” belirtildi.

Mısır Şark el Avsat Haber Ajansı siyasi ve dini yönlendirmeler içeren konuların da ders programından çıkarılacağını belirtti.

SALAHADDİN EYYUBİ VE UKBE BİN NAFİ ÇIKARILDI

Mısır’ın en önemli gazetelerinden Mısri el Yevm’in haberine göre, bu çerçevede ders programlarından çıkarılan önemli konulardan bazıları şunlar: ilkokul üçüncü sınıf “kartalların sonu” İlkokul dördüncü sınıf  “Hena’nın temennisi”, ilkokul beşinic sınıf “Salahaddin Eyyubi”, ortaokul birinci sınır “Ukbe bin Nafi’nin Savaş Dehası”.

Kartalların sonu adlı konuda kahraman kartaldan intikamını onu ateşe vererek alıyordu. Bu düşüncenin IŞİD’a yakın olduğu için konunun kaldırıldığı belirtiliyor. Özellikle de IŞİD’ın Ürdünlü pilotu yakması buna örnek gösteriliyor.

Salahaddin Eyyubi ve Ukbe bin Nafi konularında ise savaş ve cihad konuları işlenmekteydi. Kudüs’ün haçlılardan kurtarılışı ve Afrika’nın İslam orduları tarafından fethedilmesinin, öğrencileri şiddet teşvik ettiği, kaldırmaya gerekçe gösteriliyor.

Bazı kaynaklara göre sahabi bazı kaynaklara göre ise tabiinden sayılan Ukbe Bin Nafi, aynı zamanda Mısır Fatihi Amr bin As'ın da yeğeni ve İslam'ı yaymak için Kuzey Afrika ülkelerine düzenlediği seferlerle biliniyor.

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ
YORUMLAR 77
  • üsküdarlı 8 yıl önce Şikayet Et
    şaştım kaldım yoruları okuyunca sanki benim ülkem islamla yönetiliyomuş gibi araşyırdım,soruşturdum biz laiklikle yönetiliyor,muşuz.
    Cevapla
  • Sedat Işık 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin başındaki hiristiyan bir diktatör ne olacaktıki
    Cevapla
  • OğuzHan Dolu 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki nerde olursa olsun ordu heryerde aynı darbeciler heryerde aynı hepsinde aynı zihniyet biri atatürkçüyüz der Kur'an-ı Kerim i yasaklar biri terörü kapsıyo der Allah dostlarının o güzelim sözlerini yasaklar bunların hepsinin başındaki zihniyet aynı kişi
    Cevapla
  • HAKİKAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelecek Hak yerini bulacak bi iznillah. Zalimler için yaşasın CEHENNEM...
    Cevapla
  • Selman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sisi denen varlığa destek olan Mısırlılara yazıklar olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar