'Şii milisler Tikrit'e dönsün'

Irak'ın en önemli Şii dini liderlerinden Sistani, ABD'nin talebi üzerine Tikrit'ten çekilme kararı alan Şii milis gruplara 'geri dönün' dedi

'Şii milisler Tikrit'e dönsün'
'Şii milisler Tikrit'e dönsün'
GİRİŞ 27.03.2015 18:16 GÜNCELLEME 27.03.2015 18:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini yeniden vurmaya başlamasının ardından, Şii milisler Tikrit'teki operasyondan çekilme kararı almıştı.

Irak'taki Şii dini merci Ayetullah Ali Sistani, "Boykot iyi olmayan sonuçlar doğurur" diyerek çatışmaların yaşandığı alanlara dönülmesini istedi. 

Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi Ahmet Safi, İmam Hüseyin türbesindeki Cuma hutbesinde, Sistani'nin mesajını okudu.

Safi, IŞİD'e karşı savaşan Irak güvenlik güçleri, Haşdu Şabi (Gönüllü Birlikler) ve Sünni aşiretler arasındaki görüş ve karar birliğinin önemli olduğunu belirtti.

Şii din adamı Mukteda Sadr'a bağlı olan Barış Tugayları, Asaib Ehli Hak milisleri ve Hizbullah Birlikleri gibi Şii grupların, Tikrit'teki operasyondan çekilmesine değinen Safi,  "Söz konusu boykot kararları, iyi olmayan sonuçlar doğurur" dedi.

ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Loyd Austin perşembe günü yaptığı açıklamada, Irak'a, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Tikrit'te hava operasyonlarına başlaması için Şii milislerin kenara çekilmesi şartını koyduğunu ve bunun üzerine milis grupların kentten ayrıldığını söylemişti. 

YORUMLAR 7
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlılar fitne çıkararak olacakları yok edeceklerini umuyorlar,bu dünyada sadece hakiki müslim adaleti,doğruluğu ister,,efendiliği,köleliği red eder..deccalizm köleliştirme politiksyla efendi kalacaklarını sanıyorlar,ancak mehdiyet buna son verecek,zamanı geldiğinde engellenemeyeck,Allah kahhardır
    Cevapla
  • Azad 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hepsi doğru. İnsanların ölmesi ülkelerin umrunda değil. Çıkar için herkes herkesle işbirliği yapar. işidi doğuran da abd dir bitirecek olanda abd dir. Abd çıkarı varsa şeytanla da İttifak yapar ama çıkarı bitene kadar.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    İran yine herzamanki gibi müslüman kanı döküyor bu hep böyle olmuştur bahane hazır pers milliyetçiliğiyle şia mezhepçiliği adı altında diğer mezheplere üstünlük kurmak bu tarihte hep böyle olmuştur abd uşagı iran....
    Cevapla
  • aaalp 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd turkiye isid suud avrupa bi taraf katliam yapiyorlar arkadas.
    Cevapla
  • Hakkı Söyler 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar tefekkür etmeli ne oluyor bize diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı