İsrail, Filistin'in vergi gelirlerini verecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen aralık ayından bu yana el koyduğu Filistinlilere ait vergi gelirlerini serbest bırakma kararı aldı.

İsrail, Filistin'in vergi gelirlerini verecek
İsrail, Filistin'in vergi gelirlerini verecek
GİRİŞ 27.03.2015 18:24 GÜNCELLEME 27.03.2015 18:24

Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kararın, "İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, ordu ve iç istihbarat birimi Şin Bet'in bu yöndeki tavsiyesi üzerine alındığı" belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde reddedilmesinin ardından 31 Aralık'ta, aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kurucu temel anlaşması "Roma Sözleşmesi"nin de bulunduğu bazı uluslararası anlaşmalara katılma belgesini imzalamıştı. İsrail, bu gelişmelerin ardından Filistin yönetimine tepki olarak ödediği vergi gelirlerini dondurma kararı almıştı.

Filistin'in aylık yaklaşık 125 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği vergi gelirine 2014 Aralık'tan bu yana İsrail tarafından el konuluyordu. Filistin, kamu çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için kullandığı parayı alamaması nedeniyle maaşların ancak yalnızca yüzde 60'ını ödeyebiliyordu. Batı Şeria'da ve Gazze'de toplam 160 bin kamu çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı