İran: Türkiye doğru yolda değil

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

İran: Türkiye doğru yolda değil
İran: Türkiye doğru yolda değil
GİRİŞ 28.03.2015 16:08 GÜNCELLEME 29.03.2015 00:17
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

İran basınına konuşan Burucerdi, “Türkiye’nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak’ta da benzer bir durumla karşılaştı” diye konuştu.

Burucerdi, “Türkiye Cumhurbaşkanı İran’ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor bu kesinlikle yanlış bir ifadedir” değerlendirmesinde bulundu.

Alaeddin Burucerdi, Türkiye’nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu iddia ederek, “Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz” dedi.

ERDOĞAN'A İRAN'A GELME ÇAĞRISI

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istedi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, “Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin her hangi bir getirisi olmayacak bu yüzden bu sefere ertelenmeli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlerini geri almasını ve davranışlarını gözden geçirmesini isteyen İranlı milletvekili, “İran’ın Yemen’in iç işlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler, boş ve münafıkçadır çünkü Türkiye kendisi DAİŞ gibi terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor” yorumunda bulundu.

TÜRKİYE’YE SERT CEVAP VERİLMELİ

Mansur Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için “hazmedilebilir” olmadığını söyledi.

Hakikatpur, “Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert cevap vermeli” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 276
  • mehmet can 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar dikkat ederseniz tarihinde İran, müslümanlardan başka hiç bir kafir ülke ile harp etmemiştir.Lafa geldimi İsrail haritadan silinmeli derler ama fiiliyatta israil amaçlarına hizmet etmekten çekinmezr.işte ortadoğudaki katliamlar hep israilin güvenliği için amerikan güdümünde devam ediyo, Ve her yerde her fitnenin arkasında iran çıkıyo malesef.Eh İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ne güzel... mınafık bunlar mınafık!
    Cevapla
  • eğri yol 8 yıl önce Şikayet Et
    belki siz yanlış yoldasınız. yola bir daha bakın. müslüman müslümana eziyet eder mi ben bu bölgedeki müslümanların hangi mezhepten olursa olsun gerçekleri görmelerini istiyorum. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
    Cevapla
  • muslim 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet Sen sadece sen DÜNYA'NIN önünde İsrail'e bebek katilleri zulmeden zalimler dedin... Senin gibi bir yiğit daha çıkmadı malesef yazıklar olsun müslüman ülkelere yazıklar olsun Ehli sünnetiz diyen araplara HELAL olsun sana RECEP TAYYİP ERDOĞAN MERT ADAMSIN.....
    Cevapla
  • ALP 8 yıl önce Şikayet Et
    Fitne başı, sen mi yola getirecen.Sen israil'e kaç kere mudahale ettin.
    Cevapla
  • bilgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu konuda üzerine düşen tarihi misyonuyla hareket etmeli, ara buluculuk yapmalı ve akan kanı durdurmalı, bu olaylar ileride kurulacak islam birliğini zora sokuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!