Esed'e ağır darbe: Denetimi onlarda!

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini tamamıyla sağladı.

Esed'e ağır darbe: Denetimi onlarda!
Esed'e ağır darbe: Denetimi onlarda!
GİRİŞ 28.03.2015 15:44 GÜNCELLEME 28.03.2015 16:47
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Suriye'de İdlib şehrinin ele geçirilmesi amacıyla kurulan muhalif çatı birliği Fetih Ordusu, ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinde kontrolünü tamamıyla sağladığını duyurdu.

Fetih Ordusu'ndan yapılan açıklamada, bağlı birliklerin 5 günden bu yana ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kent merkezinde, rejim güçlerinin bulunduğu yerlere düzenlediği saldırılar sonunda kentin tamamının denetimini sağladığını belirtti.

5 GÜN SONRA ŞEHİR DÜŞTÜ

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Usame Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birleşik muhalif birliklerin 5 günden bu yana İldib kentinde Esed güçlerinin bulunduğu bina ve karargahlara ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda bugün şehrin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini söyledi.

Rejimin hava saldırılarına karşı halkın güvenli bölgelere taşındığını ifade eden İbrahim, "Şehir müzesi, hava istihbarat şubesi, kent terminali, İdlib merkezi ceazevi, valilik binası, şehir postanesi, cinayet şube büro amirliği ve birçok askeri ve güvenlik güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlerin kontrolünü sağladık" dedi.

ESED GÜÇLERİ KAÇIYOR

"Şehir içindeki çatışmalarda muhaliflere direnemeyen Esed güçleri, kentin güneyindeki Mastuma kışlasına doğru kaçıyor" diyen İbrahim, Suriye ordusunun hava saldırılarına karşı sivilleri daha güvenli bölgelere taşıdıklarını dile getirdi.

Çatışmalarda çok sayıda rejim askerini öldürdüklerini ve esir aldıklarını da vurgulayan İbrahim, bazı askerin kıyafet değiştirerek halka karıştığını ve bunlardan 40'a yakın "şebbihayı" yakaladıklarını ifade etti.

Fetih Ordusu'ndan Ebu Raşka ise "Kent merkezinin kontrolünü sağladık, Allah'ın izniyle güneydeki illere doğru ilerleyeceğiz. Beşşar, senin askerini eze eze sana doğru geliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 90
  • şamil 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcınız olsun rabbim esed ve esedseverleri kahru perişan etsin amin
    Cevapla
  • Miliyetçi CcC 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal be kardeşlerimize.Esad ve onun sahibi İran'ada sıra gelecek
    Cevapla
  • COŞKUN ÇAKIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif özgür suriye ordusuna hep destek tam destek sıra şama geldi esat nereye hangi ülkeye kaçacak düşenmeye başlamıştır
    Cevapla
  • defterdar 9 yıl önce Şikayet Et
    allah askina bakin tum ortadogu ve afrikaya . sadece muslumanlar oluyor. yeter diyen tek bir ulke turkiye. yeter yaa
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi