İngiltere'den flaş İran açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, İran ile nükleer müzakerelere ilişkin, "Birkaç saat içinde anlaşmaya varacağımızdan çok umutluyum" dedi.

İngiltere'den flaş İran açıklaması
İngiltere'den flaş İran açıklaması
GİRİŞ 29.03.2015 21:52 GÜNCELLEME 29.03.2015 22:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Lozan kentinde, İran ile 5 1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelere katılan Philip Hammond, görüşmelerin yapıldığı otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anlaşma olacağına inandığımız için buradayız. Bu anlaşma, herkesin çıkarına olacak. Bu, İran'ın nükleer bombaya erişimini engelleyecek bir anlaşma olmalı ve bu konuda taviz verilemez" dedi.

''İRAN BAZI ZORLU KARARLAR ALMALI'' 

İran'a çağrıda bulunan Hammond, "Birkaç saat içinde anlaşmaya varacaksak İran derin bir nefes alarak vaktinde anlaşmaya varabilmek için bazı zorlu kararlar almalı. Birkaç saat içinde anlaşmaya varacağımızdan çok umutluyum" ifadesini kullandı. 

Bu arada, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da görüşmelerin yapılacağı Lozan'daki otele bugün geldi. Bu akşam ayrılması beklenen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ise devam eden müzakerelerinin son turunu uzatarak, bu akşam da İsviçre'de kalacağı öğrenildi.

MOGHERİNİ, 'HİÇ BU KADAR YAKLAŞMADIK' DEMİŞTİ

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Lozan'da yaptığı açıklamada, müzakerelere ilişkin, "Anlaşmaya hiç bu kadar yaklaşmadık. Ancak hala çözülmesi gereken ciddi noktalar var" demişti.

STEİNMEİER: OYUNUN SONUNA YAKLAŞTIK

Toplantılara dün dahil olan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise İran ile nükleer müzakereleri İsviçre Alpleri'nin tepesine tırmanmaya benzeterek, "10-12 yıllık görüşmelerin ardından oyunun sonuna yaklaştık" değerlendirmesini yapmıştı. 

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5 1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde 31 Mart'a kadar çerçeve anlaşmaya varılması hedefleniyor. İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya ulaşılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e uzatılmıştı. 

YORUMLAR 23
  • sonu hayirola 9 yıl önce Şikayet Et
    kücücük bir ingiliz adasi dünyayi elinde oynatiyo hale !!!
    Cevapla
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    biz kendi işimizi kendimiz yapacağız başka çaremiz yok....
    Cevapla
  • AYLIN Kiz 9 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerde OYUN bitmez.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Oyunun sonuna geldik???????
    Cevapla
  • Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'ın yüzde seksanı şia , Afkanistan'ın yarısı şia , Pakistan'ın yüzde otuzu şia Irak'ın yarısı şia ,Suriye'nin bir kısmı şia Lübnanın bir kısmı şia . şimdi ne yapmalıyız ? Bütün komşularla savaşalım mı? Bu ne biçim sözler Safevi nerde ? Osmanlı nerde ? Şimdi başka bir dönem. Mantıklı olmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!