Ağır darbe! 37 DAEŞ militanı öldürüldü

Irak ordu güçleri, Enbar vilayetindeki operasyonda 37 DAEŞ militanını öldürdü.

Ağır darbe! 37 DAEŞ militanı öldürüldü
Ağır darbe! 37 DAEŞ militanı öldürüldü
GİRİŞ 30.03.2015 15:00 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:00

Alınan bilgilere göre güvenlik güçleri, Enbar'ın 53 kilometre doğusundaki Kerme ilçesine bağlı Sulhiye bölgesindeki DAEŞ militanlarına operasyon düzenledi. Şii milislerin de ordu birliklerine destek verdiği operasyonda, DAEŞ mevzilerinin doçka ve katyuşa füzeleri gibi ağır silahlarla bombaladığı görüldü. 

Şii milislerin oluşturduğu Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) Enbar bölgesi komutanlarından Sadık Utebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin Sulhiye bölgesindeki DAEŞ mevzilerini, 30 füzeyle bombaladıklarını söyledi. Operasyonda 37 DAEŞ militanının öldürüldüğünü aktaran Utebi, örgüte ait çok sayıda askeri aracı etkisiz hale getirdiklerini kaydetti. Utebi, bölgedeki çatışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Irak'ta DAEŞ'in 10 Haziran'da Musul'u ardından ve diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!