'İlaca ihtiyacımız var'

Suriye'nin İdlib kentinin Darkuş Beldesinde evlerindeki sobadan çıkan yangında yüzü yalan minik Vehbi tedavi için Türkiye'ye geldi.

'İlaca ihtiyacımız var'
'İlaca ihtiyacımız var'
GİRİŞ 30.03.2015 16:18 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Darkuş beldesindeki evlerinde oturduğu sırada sobadan çıkan yangın sonucu ağır yaralanan 6 yaşındaki Vehbi, hastanelerin Esed tarafından yıkılmış olması sebebiyle yeterli tedaviyi göremediği için yüzünde yanık izi oluştu. 

Kentteki tüm hastanelerin yıkık olması nedeniyle yanığa mahkum olan minik Vehbi, babası ve ablası ile Türkiye'ye geldi ve burada tedavi oldu. Haber7'ye konuşan baba Mustafa yaşadıkları trajediyi anlattı.

''ÇOCUĞUMU GÖTÜRECEK YER YOKTU''

Evlerinde çıkan ani yangında ağır yaralanan çocuğunu hastaneye götürmek istediğini, ancak ayakta kalan hiçbir yer bulamadığını belirten baba Mustafa, ilkel yöntemlerle çocuğunu tedavi ettirmeye çalışmış ama bu yetersiz olmuş.

''İmkanım olsaydı oğlumun yüzünü kurtarırdım. Ama Esed hastanelerimizi vurduğu için onu götürecek bir yer yoktu'' diyen acılı baba, kendi çocuğu gibi binlerce Suriyelinin aynı durumdan dolayı ölüme mahkum olduğunu ve acil ilaç ihtiyacının olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE OLMASAYDI DURUM ÇOK DAHA KÖTÜ OLURDU

Kendileri gibi onlarca ailenin Suriye'de gıda ve ilaç yardımına ihtiyacı olduğunu söyleyen Vehbi'nin babası Mustafa, Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı'na yaptıkları yardımlar dolayısıyla teşekkür etti. Mustafa, ''Esed bomba yağdırdığı için gidecek yerimiz yoktu. Türkiye bizi kabul etmeseydi halimiz çok daha kötü olacaktı. Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • kilida yildirim 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede egitim ve saglik bedava diye duymustum. Guzelim Vataniniza sahip cikmazsaniz onun bunun Vataninda surunursunuz iste.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde