Kerry: Çok çalıştık yarın bitiyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile nükleer müzakerelerde çerçeve anlaşma için belirlenen sürenin yarın dolduğunu söyledi.

Kerry: Çok çalıştık yarın bitiyor
Kerry: Çok çalıştık yarın bitiyor
GİRİŞ 30.03.2015 17:03 GÜNCELLEME 30.03.2015 17:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkelerinin dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 31 Mart'ta varılması hedeflenen çerçeve anlaşma için İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya geldi.

Kerry, öğle yemeği dönüşü gazetecilerin soruları üzerine, "Yarın gece süremiz doluyor ve çok çalışıyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Lavrov'un başka görüşmeler için Lozan'dan ayrılacağını ve yarın "gerçekçi" bir anlaşmaya varılırsa tekrar İsviçre'ye döneceğini söyledi.

Lavrov, Fransız mevkidaşı Laurent Fabius, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile ikili görüşmelerde bulundu.

İran ile nükleer müzakereler, perşembe gününden beri devam ediyor.

İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya ulaşılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e uzatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kilida yildirim 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ABD ye oyle bir dert verse ki kendi derdine dusse, bu ortadogu ulkelerinden elini etegini cekse. Cok kan akitti. Cok olumlere sebep oldu.
    Cevapla
  • Vermiş de... 9 yıl önce Şikayet Et
    farkında değil. Fitnenin başı onu Truva Atı olarak kullanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!