Çocuk hastanesi kuşatma altında

Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgedeki tek çocuk hastanesi bombardımanlar altında hizmet vermeye çalışıyor

Çocuk hastanesi kuşatma altında
Çocuk hastanesi kuşatma altında
GİRİŞ 31.03.2015 13:09 GÜNCELLEME 31.03.2015 13:09

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgedeki tek çocuk hastanesi, tıbbi malzemelerin yetersizliği ve rejim güçlerinin bölgeye hemen her gün düzenlediği saldırılara rağmen hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Günde ortalama 114 çocuğun sağlık problemleri sebebiyle getirildiği ve yoğunluk nedeniyle çeşitli sıkıntıların yaşandığı hastane, 4 doktor ve 10 hemşireden oluşan personeliyle kent halkına hizmet vermeye çalışıyor.

HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

AA muhabirine konuşan Ümmü Yezen isimli hemşire, hastanede 14 kuvöz olduğunu ancak bunlardan sadece 11'inin çalışır durumda bulunduğunu söyledi. Şu an bir yoğun bakım odası oluşturulması için çalıştıklarını ifade eden Ümmü Yezen, hastaneye 0-10 yaş arası çocukların kabul edildiğini aktardı.

Hastane Müdürü Dr. Yunus Nirbani ise hastanenin 2013 yılında başlayan çabaların sonucu olduğunu belirtti. Çok basit imkanlarla çalışmaya başladıklarını ifade eden Nirbani, zaman içinde kuvöz, yatak ve personel konusunda gelişmeler kaydedildiğini, ancak hastanenin hala pek çok eksiğinin bulunduğunu dile getirdi.

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerdeki hastane ve sağlık merkezleri başta tıbbi ekipman, ilaç ve personel eksikliği olmak üzere çeşitli türlü sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Buralarda görev yapan sağlık personelinin büyük bir kısmı gönüllülük esasına dayanarak çalışıyor.

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar