Ve İran'a karşı o yaptırım kaldırıldı

İran'ın dondurulmuş mal varlıklarının 5'inci taksidi serbest bırakıldı.

Ve İran'a karşı o yaptırım kaldırıldı
Ve İran'a karşı o yaptırım kaldırıldı
GİRİŞ 31.03.2015 15:30 GÜNCELLEME 31.03.2015 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'ın nükleer programı nedeniyle uygulanan yaptırımlar kapsamında bloke edilen malvarlıklarının bir kısmı olan 490 milyon doların daha serbest bırakıldığı bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, 24 Kasım 2013'te İran ile imzalanan geçici nükleer anlaşma kapsamında bu ülkenin 4,9 milyar dolarlık dondurulmuş mal varlığının beşinci taksidi olan 490 milyon dolar serbest bırakıldı.

Haberde, serbest bırakılan meblağın İran'ın Japonya'daki merkez bankası kaynakları tarafından, merkez bankasının Umman'daki hesabına yatırıldığı belirtildi.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (5+1) arasında 24 Kasım 2013'te İsviçre'nin Cenevre kentinde imzalanan geçici nükleer anlaşma kapsamında yaptırımlar hafifletilmiş ve İran'ın petrol gelirlerinden elde ettiği ancak yurtdışındaki bankalarda bloke edilen mal varlıklarının 3 dönemde serbest bırakılması kararı alınmıştı.

Bu kapsamda ilk dönemde 4,2 milyar dolar, ikinci dönemde de 2,8 milyar dolar taksitler halinde ödenmişti. Üçüncü dönemde de 4,9 milyar dolarlık dondurulmuş meblağın 10 taksitte serbest bırakılması öngörülüyordu.

YORUMLAR 2
  • ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam dediklerini duymuşlardır yaparlar simdi :))))
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    İRAN NÜKLEER ANLAŞMAYI ÇOK KIRILGAN YAPMALI ! İRAN nükleer anlaşmayı çok kırılgan yapmalı !ÖRNEĞİN irana karşı bütün yaptırımlar kalkmadan nükleer anlaşma devreye girmez MADDESİ ANLAŞMAYA EKLENMELİ bir diğeri İRANA yada müttefiklerine karşı batı tarafından yada batının desteklediği bir ülke tarafından bir saldırı olursa nükleer anlaşma devre dışı kalır maddeside mutlaka anlaşmaya konulmalı !AYRICA bunların dışında İRANA batı tarafından yadı batının desteklediği bir ülke tarafından OLMASA BİLE bir saldırı oldugundada nükleer anlaşma devre dışı kalır maddesi eklenmeli !YANİ batının açıktan yada gizliden yada perde arkasından irana bir saldırı yapmasıda nükleer anlaşmayı bitirmeli !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar