Yemenli öğrencilerden Tahran'da gösteri

Yemenli öğrenciler, İran'ın başkenti Tahran'da Suudi Arabistan karşıtı gösteri düzenledi.

Yemenli öğrencilerden Tahran'da gösteri
Yemenli öğrencilerden Tahran'da gösteri
GİRİŞ 01.04.2015 15:02 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan öğrenciler, Riyad yönetiminin öncülüğünü yaptığı koalisyon tarafından Yemen'e düzenlenen askeri operasyonu protesto etti.

ABD, İsrail ve Suudi Arabistan aleyhine slogan atan Yemenli öğrenciler, Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek vermeyen Umman Sultanı Kabus bin Seyd El Ebu Seyd ve Ensarullah Hareketi lideri (Husiler) Abdulmelik Husi'nin posterlerini taşıdı.

Yemen'in başkenti Sana'da cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında yaralandıktan sonra İran'da tedavi gören bazı kişilerin de gösterilere katıldığı görüldü.

Gösteride bildiri okuyan öğrenciler, uluslararası toplumdan askeri operasyonların durdurulması için harekete geçmesini istedi.

Siyasi krizin devam ettiği Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başladığını duyurmuştu.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    normal. iranda beyinleri yıkanıyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...