Yemen'de en az 6 sivil yanarak öldü

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun Yemen saldırıları sonucu en az 6 sivilin yanarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Yemen'de en az 6 sivil yanarak öldü
Yemen'de en az 6 sivil yanarak öldü
GİRİŞ 01.04.2015 16:48 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ve 10 ülkenin katıldığı Arap koalisyonunun, Yemen’e düzenlediği bombardımanlarda siviller hayatını kaybetmeye devam ediyor. Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan’ın saldırısı sonucu Yemen’de en az altı sivilin yanarak can verdiğini duyurdu.

Af Örgütü, toplamda 14 kişinin yanarak öldüğünü, bunlardan 4’ü çocuk, ikisi kadın olmak üzere 6’sının sivil olduğunu açıkladı. Saldırının hedefinin Husilerin kontrol noktası olduğu belirtilirken, hayatını kaybeden sekiz kişinin militan olup olmadığı da kesinlik kazanmadı. Af Örgütü, saldırıda 31 kişinin de yaralandığını bildirdi.

'SUUDİLER ÇEKİLEN ACILARI GÖRMEZDEN GELİYOR'

Uluslararası Af Örgütü’nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı’nın Müdür Yardımcısı Said Boumedouha, “Yemen’de birkaç günlük yoğun bombardımanın ardından, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonun sivil ölümleri ve askeri müdahale nedeniyle çekilen acıları görmezden geldiği giderek daha da açıklık kazanıyor” dedi.

YORUMLAR 2
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit edebiyati yapan muslumanlar iste asil sorunu gorun.Suudiamerika sirf zilleti kabul etmedigi icin musluman yemen halkini katlediyor.Suud ayni fitneyi filistinde israili desdekleyerek yapmaktadir.
    Cevapla
  • Ali Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Canın cehenneme suud israilden farkın yok yaşasın iran kahrolsun israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!