Husiler'den sivillere saldırı: 20 ölü

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde Husi militanların düzenlediği saldırı sonucu 20 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Husiler'den sivillere saldırı: 20 ölü
Husiler'den sivillere saldırı: 20 ölü
GİRİŞ 02.04.2015 14:39 GÜNCELLEME 02.04.2015 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husi militanların Aden kent merkezindeki Krater bölgesine düzenlediği saldırıda 20 sivil hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kentteki hastane ve sağlık merkezleri çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralananlara yetmez duruma geldi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Komiteleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalar Krater bölgesinde yoğunlaştı.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • rüştü 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bozguncuları sevmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!