Esed askerleri mülteci kampını vurdu

Suriye ordusunun, başkent Şam'ın güneyindeki Filistinlilerin kaldığı Yermuk mülteci kampına varil bombasıyla saldırdığı bildirildi.

Esed askerleri mülteci kampını vurdu
Esed askerleri mülteci kampını vurdu
GİRİŞ 07.04.2015 02:32 GÜNCELLEME 07.04.2015 02:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yermuk mülteci kampındaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir helikopterin 6 günden bu yana terör örgütü DAEŞ ile Eknaf Beyt el-Makdis arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Yermuk mülteci kampındaki yerleşim yerine "varil bombasıyla" saldırdığını söyledi.

Kampta Filistin kız ortaöğretim okulu çevresinde DAEŞ ile Eknaf güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Ebu Ubeyde, "DAEŞ ile Eknaf arasındaki çatışmalar ve rejim güçlerinin bölgeye ağır silahlarla saldırması sonucu siviller korkudan dışarı çıkamıyor. Kampta insani durum gün gittikçe kötüleşiyor" dedi.

Ubeyde, Esed güçlerinin hava saldırısında ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Bu arada, Suriye Genel Koordinasyon Komitesi (SRGC) de Esed güçlerinin Yermuk kampına yerden atılan füzelerle saldırdığını kaydetti.

Başkent Şam'ın 10 kilometre güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukası altında bulunan Yermuk kampı, ülkedeki iç savaş öncesinde 180 bini Filistinli olmak üzere yaklaşık 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin civarında olduğu bildiriliyor.

Yermuk mülteci kampında geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. 

Esed güçlerinin ablukası nedeniyle kampa elektrik ve su sağlanamıyor.

YORUMLAR 1
  • shiwan 8 yıl önce Şikayet Et
    İran yalakaları maşaları pers budalaları böyle haber olunca ortalıkta görünmüyorsunuz. Sizde haklısınız takiyye ci yalancı sınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...