Esed Filistinlilerin hastanesini vurdu

Suriye ordusu başkent Şam'da, Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'ndaki hastaneye varil bombalı saldırı düzenledi.

Esed Filistinlilerin hastanesini vurdu
Esed Filistinlilerin hastanesini vurdu
GİRİŞ 09.04.2015 17:16 GÜNCELLEME 09.04.2015 17:16

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterin, Başkent'in güneyindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistin Hastanesi'ne iki "varil bombasıyla" saldırı düzenlediği belirtildi.

Saldırıda, hastanede geniş çapta maddi hasarın meydana geldiği ve bazı ambulansların zarar gördüğü aktarılan açıklamada, ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ise Esed güçlerinin, Yermuk bölgesinde yer alan Reyca bölgesine roketlerle saldırdığını duyurdu.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile silahlı Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Yerel kaynaklar, DAEŞ'in kampın geniş bir bölümünü ele geçirdiğini bildirmişti.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Rejim güçlerinin ablukası altındaki kampa, uzun süredir elektrik ve su verilemiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!