Irak’a 300 asker daha gönderiliyor

Avustralya hükümeti tarafından, IŞİD ile mücadele eden Iraklı güçlere eğitim vermek için Irak’a 300 asker daha gönderileceği açıklandı.

Irak’a 300 asker daha gönderiliyor
Irak’a 300 asker daha gönderiliyor
GİRİŞ 14.04.2015 13:38 GÜNCELLEME 14.04.2015 13:38

Avustralya hükümetinin, gelecek haftalarda Irak’a 300 askerin daha gönderilmesi kapsamında yapılan hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi. Avustralyalı yetkililer tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, askerlerin, Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyinde bulunan Taji üssünde görev yapan Yeni Zelandalı yaklaşık 100 askerin yanında görev alacağı kaydedildi. Açıklamada, askerlerin çatışma için bölgede konuşlandırılmayacağı ancak IŞİD ile mücadele eden Irak güçlere eğitim vereceği ifade edildi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott ve Savunma Bakanı Kevin Andrews tarafından yapılan açıklamada, görevin Mayıs ayında faal duruma geçebileceği ve iki yıl boyunca düzenli gözlemlerin yapılacağı kaydedilerek, “Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin de dahil olduğu görev, Irak hükümetine, IŞİD’e karşı mücadelenin devam etmesi için ve toprakların kontrolünün yeniden kazanılması için yeterli kalitedeki kuvvetin yetiştirilmesi konusunda yardımcı olacaktır” denildi.

Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee ise, bugün yaptığı açıklamada görevin Mayıs ayının sonlarına doğru faal duruma geçebileceğini kaydederek, toplamda 143 Yeni Zelandalı askeri personelinin koalisyon merkezi olarak kullanılan üslere ve bölgede bulunan diğer tesislere konuşlandırılacağını ifade etti.

Avustralya, Iraklı birlikleri eğitmek üzere Bağdat’a 170 özel kuvvetler birimi göndermişti. 400 Avustralyalı hava personeli ise, Dubai’de bulunan üsten IŞİD mevzilerini hedef alarak düzenlenen hava saldırılarında görev yapıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!