IŞİD Duceyl beldesine saldırdı

Irak'taki IŞİD mensupları, ülkenin kuzeyindeki Selahaddin ilinin merkezi Tikrit'e bağlı Duceyl beldesine saldırı düzenledi.

IŞİD Duceyl beldesine saldırdı
IŞİD Duceyl beldesine saldırdı
GİRİŞ 15.04.2015 09:18 GÜNCELLEME 15.04.2015 09:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Duceyl beldesi şeyhlerinden Hamis Hazreci, IŞİD üyelerine aşiret üyelerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını belirterek, "Biz saldırıya karşı koyuyoruz ancak hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü gönüllülerin çabaları yetersiz. Beldenin IŞİD’in kontrolüne geçmesi ve halka yönelik katliam yapılmasından endişe ediyoruz" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir güvenlik kaynağı da beldeye saldırının 6 yönden gerçekleştiğini ifade etti. 

Cuma günü de beldeye saldıran IŞİD ile Hazrec aşireti arasında çıkan çatışmada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

IŞİD’in, Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milisler ve Peşmerge güçleri tarafından desteklenen Irak ordusu, IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • devres 9 yıl önce Şikayet Et
    bence büyük allah ınsanları cezalandıdıyo ınsanlar azdı ve sapıklastı kudurdu allah bu ısıd tecalları yoladı cezaolarak:
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    "Hüküm Allah'ındır" deyip ,söylediğini anlamayan haricilerin çağdaş versiyonu IŞİD fitne ve fesat çıkarmaktan başka yaptığı bir şey var mı? Hariciler ilmin kapısı olan İmam Ali'yi şehit ettiler.
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Hüküm Allahın dir ya kimin dir? Senin vekil olarak seçtiğin yartılmışlar mıdır? Başındaki Ali r.a olduğunu sanıyorsun? ve asrı sadete mi yaşaıyorsun??
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Pardan !!!!İŞİD in savaştıkları Ali. ra heshabı mı? :))) başındaki alimler ibni abbas mı? Ali r.a Neyle yönetiyordu? bu güngüler neyle yönetliyor?...Ali r.a harcilere savaştığı zaman roma, bizans perslerler birlikte mi harcilere vurdu???????
    Cevapla
  • İslam 9 yıl önce Şikayet Et
    Elmalılı (sadeleştirilmiş): Onlar ki, insanlar kendilerine: «Haberiniz olsun, düşmanlarınız size saldırmak için toplandılar, onun için onlardan korkun!» dediler. Bu, onların imanını artırdı ve: «Bize Allah yetişir; O, ne güzel vekildir!» dediler.
    Cevapla
  • İslam 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey PKK ,PYD,Şia,Irak ,Esed Kolisyon güçleri tağuti sistemeler Ey ABD den medet bekleyenler ey mütefikler... Haçlılar sizin sesinizi işitsin! şayet Müslümnalra karşı Amerikanın diğlerin kuvetleri ile güçlü olmak istiyorsanız..şayet bundan dolayı müslümanları yenlgiye uğratmak istiyorsınız.. Şunu iyi biliniz müslümanlar sizlere karşı ALLAH ın gücüyle karşı koyuyor..şayet ABD yüce ise.. Şunu iyi biliniz ALLAH EN YÜCE dir.şayet ABD nin büyük olduğunu düşünüyorsaınız..Bilin ALLAH EN BÜYÜKTÜR ONDAN BAŞK İLLAH YOKTUR!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."