'Rejim yine çocukları öldürdü'

Esed rejimine bağlı güçlerin Şam'ın güneydoğusunda yer alan Zabdean bölgesini bombalaması sonucu beşi çocuk 10 kişi öldü.

'Rejim yine çocukları öldürdü'
'Rejim yine çocukları öldürdü'
GİRİŞ 16.04.2015 16:58 GÜNCELLEME 16.04.2015 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gözlemevi'ne göre, rejimin Nisan ayında gerçekleşen hava saldırılarında şimdiye kadar en az 260 kişi hayatını kaybetti. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejiminin Şam'ın güneydoğu kırsalındaki Zabdean kasabasına savaş uçakları ve top atışlarıyla gerçekleştirdiği bombardımanın kentte sivillerin bulunduğu bir noktayı hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre en az 10 kişi öldüğü saldırıda bazı evler de yıkıldı.

Şam'ın bir başka kırsalı Doğu Guta'da ise muhalifler ve rejim güçleri arasında şiddetlenen çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı. Doğu Guta yaklaşık 10 gündür rejimin saldırılarına hedef oluyordu.

Gözlemevi ayrıca, rejimin Suriye genelinde Nisan ayı boyunca şimdiye kadar 1709 hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı. 725 farklı bölgenin vurulduğu saldırılar Şam'ın kırsalı, Dera, İdlib, Halep, Humus, Hama, Deyr Ez-Zor, Lazkiye ve Haseke kentlerindeki hedeflere yönelik gerçekleşti. Muhaliflerin rejimin elinden aldığı ve kontrolü sağladığı İdlib'e sadece son 36 saat içerisinde 123 hava saldırısı yapıldı. Bu saldırılarda en 38 kişi yaşamını yitirdi.

Rejim güçleri ayrıca Suriye'nin genelindeki hedeflerine en az 984 varil bombası attı. 

YORUMLAR 1
  • Srvt 9 yıl önce Şikayet Et
    Koalisyon uçaklakları neden Esedi vurmuyor ? Yoksa Topyekün amaç Allah'ın adaletini yıkmak mı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?