Türkiye'den Gazze'ye 200 milyon dolar

Türkiye, Gazze'nin yeniden imarına ve Filistin'in kalkınmasına destek için 2015-2017 yılları arasında 200 milyon dolar yardım yapacak.

Türkiye'den Gazze'ye 200 milyon dolar
Türkiye'den Gazze'ye 200 milyon dolar
GİRİŞ 17.04.2015 15:20 GÜNCELLEME 17.04.2015 15:21
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin 12 Ekim 2014'te Kahire'de düzenlenen Donörler Konferansı'nda taahhüt ettiği 200 milyon dolarlık yardım paketini proje bazında hayata geçirecek.

İlgili kurum ve kuruluşlarla söz konusu tutarın kullanımına ilişkin gerekli eş güdümün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi. 2016-2017 dönemi için hazırlanacak projelerin, aynı dönem bütçe tasarılarında gösterilerek uygulayıcı kurumların bütçesine aktarılması hususunda mutabakata varıldığı kaydedildi.

Ayrıca 2015 yılında hayata geçirilebilecek projelerin belirlenmesi amacıyla gerekli eş güdümün sürdürüldüğü, projelerin genellikle kalkınma odaklı olacağı ve Filistin halkının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirileceği vurgulandı.

Bu çerçevede, sağlık, eğitim, su, atık su, acil yakıt desteği, yıkılmış konutların yenilenmesi, un ve gıda ve benzeri projelere öncelik verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim vergim devletim için ülkem için neden filistine yollanır o kadar para anlamış değilim
    Cevapla
  • keles 9 yıl önce Şikayet Et
    se neyin kafasını yaşıyorsun
    Cevapla
  • lafa gelince... 9 yıl önce Şikayet Et
    lafa gelince 1 milyar 700 milyon müsülmandan bahsedilir ama çoğunluk kendine müslüman herhalde:!!!
    Cevapla
  • OGEDAY HAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Gyan kardeş,elhamdülillah müslüman ve Türk oğlu Türküm,OGEDAY HANLIĞIMDA TÜRK lüğümden.Atalarım onlar idi,bende onların varisiyim,şamnist dahi olsada,adını almam da hakkım.Müslümanlığımı sorgulamak sana düşmez,Seni bilmem ELHAMDÜLİLLAH ben müslümanım.Elbette müslümanlar kardeştir.Amenna ve sadakna.Buna hepimiz iman ediyoruz.Lakin benim anlatmak istediğimi anlıyamamışsın.Düşünerek bir daha oku yazdıklarımda gerçeğin ta kendisi.Birazda tarih okumanı dostca tavsip ederim. OGEDAY HANIMIZ zamanında daha islam ATALARIMA tebliğ edilmemişti.Atalarıp bazı araplar gibi kılınçla müslüman olmadı.TEBLİĞİ ALINCA SADAKAT İLE İSLAMA TOPLUCA GİRDİLER. Gyan kardeş ALLAH!A EMANET OL.
    Cevapla
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler osmanlıya en sadık millettir.ezbere konuşmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler