Bomba yağar diye cumaya bile gidemiyorlar

Suriye’nin Halep kentinde halk, Esed güçlerin açık hedef olduğu için Cuma namazlarına gitmiyor.

Bomba yağar diye cumaya bile gidemiyorlar
Bomba yağar diye cumaya bile gidemiyorlar
GİRİŞ 17.04.2015 15:55 GÜNCELLEME 18.04.2015 09:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç / Haber7

İslam’ın en tarihi kentlerinden biri olan Halep’te artık camilerde namaz kılınmıyor. Muhalifler tarafından ele geçirilen bölgelerde yaşayan halk, alimlerin de fetvasıyla Esed uçaklarına açık hedef oldukları için Cuma namazına camiye gitmiyor. Rejim güçleri, özellikle Cuma namazı vaktinde camilere havan topları yağdırarak daha fazla kayıp verdirmeyi hedefliyor. 

Cuma namazını camide kılmama uygulaması Halep’in birçok bölgesindeki camide bu hafta başladı. Mahmud Habbu adlı aktivist, Cuma namazını kılmak için camiye gittiğini, ancak kimsenin olmadığını görünce çok şaşırdığını, sonradan Esed güçlerinin yoğun bombardımanına maruz kalan hafızlık, eğitim ve ibadet merkezlerinin halkı korumak amacıyla kapatıldığını öğrendiğini ifade etti.

Habbu, daha önce Kadi Asker’deki Harun Dede Camii, Bab Hadid’deki Bankusa Camii, Bab Nireb’deki Tarantaniye Camii, Şear Mahallesindeki İbrahim Camii’nin bombalandığını söyledi. Yaşananlardan sonra alimlerin ‘Ölü sayısını en aza indirmek için Cuma namazına gitmeme ve belli bölgelerde kalabalık toplanmama’ fetvası verdiğini belirtti.

Neredeyse her saat füze yağdırılan Halep’in kurtarılmış bölgelerinde artık Cuma namazı kılınamıyor. Tarihi camiler ise tamamen harap olmuş durumda. Dün Bostan Mahallesi’nde bir cami bombaların hedefi oldu ve 8 kişi hayatını kaybetti. Bugün de Kelase Bölgesi’ndeki Musalla Cami’nde Cuma namazı öncesi bombalı saldırı gerçekleştirildi, cemaatten 7 kişi hayatını kaybederken, 10’dan fazla kişi yaralandı.

Bir hafta içerisinde Halep’te rejim tarafından gerçekleştirilen bombardımanda 25’i çocuk, 12’si kadın 120 kişi hayatını kaybetmişti.

 

YORUMLAR 19
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sunnler ,şialrdan alevilerden daha çok gıybet yapıyor.Sunniler alevilr kada insan haklarına saygılı değildir.Bunlar cumaya gitse nolur. Ben bir sunni olarak ülkemizdeki sunnleri kınıyorum. Bunlar çetin azaba çaptırılacaklardır.Şialar bizden daha dindar...
    Cevapla
  • MUHAMMED KARTAL 9 yıl önce Şikayet Et
    sen sünni değilsin. sen sahte müslümansın.
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Sana sadece iki kelime söyleyeceğim Allah sana şuur ve şifa versin.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    israilden önce siyonistten bile daha azılı islam düşmanı olan esed ve destekçileri yok edilmelidir ve edilecektir inşaallah.esed kafiri siyonist yahudinin dahi yapamadığını yapıyor,yahudi bile cuma gününde mescidi aksayı bombalamadı ama kafir esed cuma namazında camileri bombalayor.Allahın laneti esedin ve onu destekleyenlerin üzerine olsun, amin.
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    şu kolay olan hamasi laflardan edeyim!.. Cuma kılacağınız o günler çok yakın!. esad'ı ve onun avanesini yerin dibine batıracağız. Bence güzel laf ettim!.. Kesin kazanırız artık..
    Cevapla
  • yekta 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberde esed askerleri bomba yagdırıyor diyor yorumcuların bazıları isid den bahsediyor yav nedir bu sizdeki isid korkusu çözemedim
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben biliyorum yekta kardeş. Bunlar Batı propagandasının etkisinde kalmış düşünme yetilerini kullanmayan/kullanamayan kişilerdir. Esed 250 bin Müslüman katletmiştir. İŞİD’in 5-6 tane Batılı öldürdüğü için IŞİD Esed ile kıyaslanmayacak kötüdür bunlar için. 5-6 tane Batılı 250 bin Müslümandan değerlidir diye Batı bunlar yerine düşünüyor, kime düşman olmaları gerektiğini iyi empoze ediyor çünkü.
    Cevapla
  • tanju 9 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin korkusu yok,senin cok sevdigin beli
    Cevapla
  • vysl 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın tohumu işit. Allah sizlere kaynar kazanlarda kaynar içecekler versin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar