''İran, Yemen için her şeye hazır''

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin Yemen'e yönelik askeri operasyonun durdurulması için her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

''İran, Yemen için her şeye hazır''
''İran, Yemen için her şeye hazır''
GİRİŞ 18.04.2015 09:21 GÜNCELLEME 18.04.2015 09:21

Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, Zarif, Ummanlı mevkidaşı Yusuf Bin Alevi ile telefonda görüştü. Yemen başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede Zarif'in Ummanlı mevkidaşına "İran İslam Cumhuriyeti'nin BM'ye sunduğu 4 maddelik ateşkes planı çerçevesinde Yemen'e yönelik askeri operasyonun durdurulması ve bu ülkedeki tüm taraflar arasında diyalog sürecinin başlatılması için gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduğununu" ilettiği ifade edildi.

İki bakanın ayrıca, Yemen'e gıda ve ilaçtan oluşan insani yardımların ivedilikle ulaştırılması için "yapılması gerekenleri" ele aldığı kaydedildi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Yemen'deki krizin çözümü için dün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, dört maddelik öneri sunmuştu. Zarif'in önerisinin, "ateşkes çağrısı, tüm bölgelere yardım ulaştırılması, müzakerelere dönülmesi ve ulusal birlik hükümeti kurulması" taleplerini içerdiği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar