Nasrallah'tan Müslüman ülkelere çağrı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Müslüman ülkelerinin Husilere yönelik saldırılar düzenleyen Suudi Arabistan'a dur demesini istedi

Nasrallah'tan Müslüman ülkelere çağrı
Nasrallah'tan Müslüman ülkelere çağrı
GİRİŞ 18.04.2015 09:42 GÜNCELLEME 18.04.2015 09:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Yemen halkı ile dayanışma toplantısında konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Amerika ve Suudi Arabistan'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Yemen saldırısını kınıyoruz. Her durumda ve herkese rağmen Yemen halkının arkasındayız. Buna hiç kimse engel olamaz" dedi. 

Suudi Arabistan'ın Yemen'de Husilere karşı yürüttüğü operasyonla ilgili, "Dediklerine göre, hayır ülkesi olan Suud Yemen'e savaş açıyor. Washington Büyükelçisi, ta Amerika'dan savaş ilan ediyor. Bunlar mı hayır ülkesi? Suud uçakları orayı bombalıyor. Müslümanların ve Arapların, terör ve tekfirci düşünceyi yayan Suud rejimine 'Dur yeter' deme zamanı gelmiştir" diyen Nasrallah, Suriye rejimine de bu düşünceye "boyun eğmediği" için teşekkür etti.

Nasrallah, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) iki gün önce aldığı Husilere silah ambargosu kararı için, "Ayrıntılarına girmeye, üzerinde konuşmaya gerek yok. BMGK, her zaman olduğu gibi kurbanları görmezden geliyor. Tıpkı Lübnan'da, Filistin'de, Gazze'de yaptıkları gibi" ifadesini kullandı.

Yemen'de sadece savaşçılara değil, 24 milyon Yemenliye ambargo uygulandığını iddia eden Nasrallah şöyle konuştu:

"Tıpkı İsrail'in, Gazze'ye yaptığı gibi siviller aç, susuz, ilaçsız, çaresiz bırakılıyor. Hem de tamamen İsrail'in de kullandığı gerekçelerle. Yemen'de sivil halk, resmi kurumlar, ordu hedef alınıyor. Zerre kadar aklı olan kimse bunun Hadi'nin geri getirilmesi için olduğunu söyleyemez."

Nasrallah, Pakistan parlamentosuna koalisyona katılmama kararı aldığı için de teşekkür etti.

YORUMLAR 3
  • Akm 9 yıl önce Şikayet Et
    esedle beraber 300bin musluman öldürdünüz allah hesanını bu dünya da görür inş
    Cevapla
  • vali 9 yıl önce Şikayet Et
    300 bin suriyeli öldürüldü katilsin nasrallah. Mezhepcisin ALLAH bunu görüyor
    Cevapla
  • ahmed 9 yıl önce Şikayet Et
    durust adam Nasrallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti