''Bebek ölümleri yaşanabilir"

Bağdat'a giriş için kefil getirmeleri istenen Enbarlılara izin verilmemesi durumunda bebek ölümlerinin yaşanabileceği belirtildi.

''Bebek ölümleri yaşanabilir"
''Bebek ölümleri yaşanabilir"
GİRİŞ 18.04.2015 13:14 GÜNCELLEME 18.04.2015 13:14

Bağdat İl Meclisi Başkanı Riyad el-Addad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar'dan gelen binlerce kişinin bulunduğu Beziber bölgesini ziyaretim sırasında yeni doğan yaklaşık 100 bebek gördüm. Bağdat'a girişlerine izin verilmezse bebekler yaşamlarını yitirebilir" dedi.

Söz konusu grubun içerisinde yaşlılar ve engellilerin de bulunduğunu ifade eden Addad, "Bağdat'a giriş için güvenlik güçlerinin yürüttüğü işlemler, karmaşık ve gecikmeye neden oluyor" diye konuştu.

Savunma Bakanlığı'na bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, DAEŞ mensubu olmalarından duyulan endişe nedeniyle göç edenlerin Bağdat'a geçişlerine izin vermek için başkent sakinlerinden kefil getirmesi şartı koşuyor.

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Bakır ez-Zübeydi, Ramadi'de DAEŞ militanları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından sivil halkın tahliyesi için komite oluşturdu.

DAEŞ'in 9 Nisan'da Ramadi'nin kuzeyindeki Elbuferac bölgesine düzenlediği saldırının ardından güvenlik güçleri geri çekilmiş, örgüt militanları bölgede kontrolü sağlamıştı. Ordu, 8 Nisan'da terör örgütü DAEŞ'i tasfiye etmek ve denetimi sağlamak üzere ülkenin batısındaki Enbar ilinde operasyon başlatmış ve Ramadi'nin doğusundaki Sicariye ve Fellahat bölgelerinde kontrolü ele geçirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...