Esed'den itiraf: iletişim halindeyiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Fransız istihbaratı ve Suriye muhaberatı arasında iletişim olduğunu söyledi.

Esed'den itiraf: iletişim halindeyiz
Esed'den itiraf: iletişim halindeyiz
GİRİŞ 21.04.2015 08:32 GÜNCELLEME 21.04.2015 14:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Esed, Fransız Kanal 2 televizyonuna verdiği mülakatta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koltuğu bırakması konusunda ısrar eden Fransa’nın tutumuna ilişkin, "Suriye muhaberatı ve Fransız istihbarat birimi arasında iletişim olduğunu" söyleyen Esed, bu iletişime rağmen iki ülke arasında işbirliğinin olmadığını savundu. 

İstihbarat birimleri arasında bilgi paylaşımı olup olmadığı yönünde bir soru üzerine Esed, "Hayır yok. Ancak, görüşmeler Suriye’yi ziyaret eden istihbarat üyeleriyle oldu” şeklinde konuştu.

"Paris'le daha ileri bir iletişim var mı" sorusuna ise Esed, "Batı teröristlere destek vermediği konusunda bizi ikna ederse diyaloğa açığım. Ülkemizdeki terörizme destek veren bir ülkeyle nasıl bir diyalog kurabiliriz ki" yanıtını verdi.

HİZBULLAH'I DAVET ETTİK, İRAN'I DEĞİL

İran, Şam rejiminin bölgedeki en önemli müttefiki olduğu halde ve Tahran'ın cihatçı militanlarla savaşmalarına destek olmak için Suriye'ye askeri danışmanlar gönderdiğini kabul etmesine karşın, Esed, muhalif güçler ve Suudi Arabistan tarafından yöneltilen "İran'ın Suriye'de birlikleri var" şeklindeki suçlamaları da reddetti. Esed, "Hizbullah'ı davet ettik, İranlıları değil. Suriye'de İran birliği yok ve hiç birlik göndermediler" dedi.

Suriye Devlet Başkanı, kuzey batı vilayeti Idlib'de geçen ay düzenlenen kimyasal saldırının arkasında Şam rejimi olduğu iddialarını da kabul etmedi. Esed, mülakatta, IŞİD'in 2006 yılında ABD denetiminde kurulduğunu da iddia etti.

YORUMLAR 4
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    Yine hikaye anlatmaya başlamışlar bazı arkadaşlar.Ne kadar senaryo yazmayı seviyorlar.Biraz nesnel davranın... Burda şu önemlidir.Baktılar esadı deviremiyorlar,bm heyeti devreye giriyor.Araştırmlar yapıyor. Mesela kimyasal silahları muhaliflerin kullandığı iddia edilmişti.Fransa da bm üyesidir. Bu gayet doğal bir çalışmadır.
    Cevapla
  • doğrucu vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni kahrı gazab eylesin zalim esed.
    Cevapla
  • hesen 9 yıl önce Şikayet Et
    daiş petrolü kime satıyor sen almıyormusun savaştığınızda yok al gülüm ver gülüm cani oğlu cani
    Cevapla
  • metço 9 yıl önce Şikayet Et
    bende pamuk prenses.yersen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir