Libya'da çatışma: 16 asker öldü

Libya'nın Bingazi kentind "Ensar'uş Şeria" ve ''Devrimci Tugaylar'' ile ordu güçleri arasında çıkan çatışmada 16 asker öldü.

Libya'da çatışma: 16 asker öldü
Libya'da çatışma: 16 asker öldü
GİRİŞ 21.04.2015 08:59 GÜNCELLEME 21.04.2015 08:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde "Ensar'uş Şeria" ve" Devrimci Tugaylar" ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı ordu güçleri arasında çıkan çatışmada 16 asker öldü, 50 asker yaralandı.

AA muhabirinin Bingazi Hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, hastaneye, Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı askerler ile onlara destek veren gençlere ait 16 ceset ile 50 yaralı getirildi.

Yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtilirken, "Ensar'uş Şeria" ve" Devrimci Tugayları"nın kayıplarına ilişkin bilgi verilmedi.

Tobruk hükümetine bağlı uçakların Bingazi'deki El-Leysi Mahallesi ile diğer bölgelerde Devrim Tugayları ve Ensar'uş Şeria örgütünün bulunduğu yerlere yoğun hava saldırısı düzenlediğini aktaran görgü tanıkları da yerleşim bölgelerine çok sayıda roket düşmesi sonucu yaralananlar olduğunu ve evlerde hasar oluştuğunu dile getirdi.

Öte yandan, Tobruk hükümetine bağlı ordunun Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, "El-Leysi bölgesinin Ensar'uş Şeria örgütünden kurtarılması için savaş uçaklarının da desteği ile operasyon başlatıldı" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 1
  • aziz kuş 9 yıl önce Şikayet Et
    hafter mısırın uçaklarıyla bingazide kendi halkını bombalıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"