Mansur Hadi: Operasyonda hedefe ulaşıldı

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Mansur Hadi: Operasyonda hedefe ulaşıldı
Mansur Hadi: Operasyonda hedefe ulaşıldı
GİRİŞ 22.04.2015 02:45 GÜNCELLEME 22.04.2015 02:45

Mansur Hadi, operasyonun hedeflerine ulaştığını belirterek, halkının geleceği için umudun yeniden tesisi, Yemen ve Arap tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılacağını ifade etti. 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi, koalisyon güçlerinin yaptığı açıklamada yer verilen mesajında, operasyonun ülkede Husilerin ilerleyişini engellemek üzere başlatıldığını belirtti.

"Kararlılık Fırtınası" operasyonun başlıca hedefleri arasında "amaçları ülkedeki egemenlik alanlarını genişletmek ve bölgedeki nüfuzları için Yemen'i üs haline getirmek olan Husi militanları ile bazı dış güçler tarafından desteklenen Ali Abdullah Salih yandaşlarının saldırılarını engellenmesi" olduğunu kaydeden Hadi, "Hedefteki bu güçler, uluslararası barış ve güvenliğin yanı sıra Yemen'deki meşruiyetin muhafazası ile tüm bölgeyi tehdit ediyordu" ifadesini kullandı. 

Operasyonda gerçekleştirilen hedefler arasında, Suudi Arabistan ve komşu ülkelerin güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasının da yer aldığını belirten Hadi, koalisyon güçlerinin, Yemen'deki hedeflerine ilişkin şunları kaydetti:

"Husi militanları ve Salih yandaşları, ordu güçlerinden ele geçirdiği ağır silahlar ve balistik füzelerle Yemen halkı ve terörle mücadele çalışmaları için birer tehdit unsuruydu. Kararlılık Fırtınası operasyonu hedeflerine ulaştı. Yemen halkının geleceği için umudunu yeniden tesisi, Yemen ve Arap tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılacak."

Operasyonun hedefleri arasında ülkedeki yaşanan duruma çözüm için siyasi sürecin başlamasına zemin hazırlamak olduğunu da vurgulayan Hadi, bu sürecin Körfez İşbirliği Konseyi girişimi ve Yemen Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarına uygun olacağını bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!