İsrail'den Gazze tarımına biyolojik saldırı

İsrail'e ait uçaklar Gazze Şeridi'ne böcek ilacı ve içeriği tespit edilemeyen kimyasallar püskürtmesi nedeniyle büyük zarar yaşandı.

İsrail'den Gazze tarımına biyolojik saldırı
İsrail'den Gazze tarımına biyolojik saldırı
GİRİŞ 22.04.2015 13:35 GÜNCELLEME 22.04.2015 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in uçaklarla Gazze Şeridi'ne böcek ilacı ve henüz içeriği tespit edilemeyen kimyasallar püskürtmesi nedeniyle 90 dönümden büyük alan üzerine ekili mahsullerin telef olduğu bildirildi.

AA muhabirine konuşan Filistinli çiftçi İsam Ebu Meharib (42), Gazze'nin iç kesimlerindeki Vadi es-Salka bölgesinde tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''TELEF OLDU''

"Birkaç gün önce sabah erken saatlerde İsrail'e ait uçaklar sınıra yakın bölgelere ve iç kesimlerdeki tarım arazilerine büyük miktarda bilinmeyen bir kimyasal ve böcek ilacı püskürttü. Bir sonraki gün kimyasal ve böcek ilacı atılan arazilerdeki mısırların, meyvelerin ve çok sayıda ağacın telef olduğunu gördük" 

İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ AÇ BIRAKMAK İSTİYOR

Gazze'deki Tarım Bakanlığı'nın söz konusu arazilerdeki ürünleri test etmesinin ardından derhal imha edilmesi kararını verdiğini söyleyen Meharib, İsrail'in ocak ayında da aynı şekilde Gazze'ye çeşitli kimyasallar attığını ve bakla, bezelye, baharat ve kokulu bitkilerin tüketilemez hale geldiğini hatırlattı.

ZEHİRLİYOR

Çiftçi Muhammed Ebu Cebel, sınır bölgesinde yer alan Beyt Lahya beldesindeki 12 dönümlük mısır ekili arazideki ürünlerin de İsrail'in püskürttüğü maddeler nedeniyle zehirlendiğini söyledi.

Ebu Cebel İsrail'in yaz aylarındaki "Koruyucu Hat" operasyonunda yaşadığı mağduriyeti gidermek için hasat mevsimini beklediğini ancak ilaçlama nedeniyle en az 15 bin dolar zararının olduğunu kaydetti.

90 BİN DÖNÜM ARAZİ ZARAR GÖRDÜ

Ziraat Bakanlığı Bitki Koruma Müdürü Vail Sabit "Tamamı mevsimlik ürünler yetiştirilen 90 bin dönümden büyük arazi İsrail'in böcek ilacı ve kimyasal atması nedeniyle zarar gördü" dedi.

İsrail'in ilaçlama yaptığı yerlerde tüm meyvelerin ve yaprakların yandığını kaydeden Sabit, bunun zarar gören topraklarda ileride yapılacak üretimin verimliliğini de etkileyeceğini kaydetti.

Sabit, Gazzeli çiftçilerin gelecek mevsimlerde telafi edilmesi çok güç bir zarara uğradıklarını ifade ederek, Bakanlığın Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile BM Gıda ve Tarım Örgütü'nü (FAO) İsrail'le görüşerek, Filistin topraklarına ne tür bir ilaç attıkları hakkında bilgi almalarını istediğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • YAPAR YAHUDİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapar yahudiler her şeyi yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...