Sünniler Türkiye'den silah istiyor

Irak'ta Sünni gönüllülerden oluşan 'Vatan Toplulukları' Türkiye'de silah istemeye hazırlanıyor.

Sünniler Türkiye'den silah istiyor
Sünniler Türkiye'den silah istiyor
GİRİŞ 23.04.2015 15:53 GÜNCELLEME 23.04.2015 15:53

Irak'ta, DAEŞ'in kontrolündeki Musul'un kurtarılması için "Sünni gönüllerden" oluşturulan Heşdi Vatani (Vatan Toplulukları) Sözcüsü Mahmut Sürçi, silah ve mühimmat ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'de temaslarda bulunacaklarını belirtti.

Sürçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbil ve Musul çevresindeki askeri kamplarda "Sünni gönüllülere" yönelik savaş eğitiminin devam ettiğini söyledi. "En büyük sıkıntılarının silah yetersizliği olduğunu" dile getiren Sürçi, "Hali hazırda 8 bin kişi, asker olmak için Heşdi Vatani'ye başvurdu. Bu sayı sürekli artıyor. Ancak elimizdeki silahların yetersizliği nedeniyle gerekli eğitimin bir kısmını veremedik. Eğer silah desteği sağlanırsa 25 bin kişiden oluşan bir askeri güç hazırlayabiliriz" dedi.

Mahmut Sürçi, Musul çevresinde 2 bin 500 kişinin eğitildiği kampta Türk subaylarının da görev aldığını belirterek, "Askeri kampımız Türkiye tarafından genişletildi. Yeni haliyle bin 200 kişiyi daha alabilir" ifadesini kullandı.

Silah temin etme noktasında Irak hükümetinin gereken desteği vermediğini iddia eden Sürçi, Bağdat'ın bu konuda henüz tutumunu netleştirmediğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti