O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı

Irak ordusunun Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'de daha önce DAEŞ militanlarının bulunduğu bazı mahalleleri geri aldığı bildirildi.

O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı
O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı
GİRİŞ 23.04.2015 16:35 GÜNCELLEME 23.04.2015 16:35

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı uçakların destek verdiği Irak güvenlik güçlerinin, Ramadi kentinin Eş-Şerike ve Es-Sile mahallelerini terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığını söyledi.

Koalisyon uçakları ve Irak hava kuvvetlerinin Ramadi'deki et-Te'mim, el-Havz, Satha ve es-Sufiyye bölgelerindeki DAEŞ hedeflerini de vurduğunu aktaran Fehdavi, bu saldırılarda örgütün "ağır kayıplar" verdiğini iddia etti.

Irak'ta, DAEŞ'in haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde çatışmalar sürüyor.

Militanların bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenleyen Irak ordusuna, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava desteği veriyor.

DAEŞ militanları geçen hafta Ramadi'nin kuzey bölgelerine geniş çaplı saldırı başlatmış, Irak hükümeti de militanların ilerleyişini durdurmak için bölgeye takviye güçler göndermişti. Çatışmalar nedeniyle 90 bin kişinin bölgeden göç etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi