'Husi ve Salih yanlılarının rolü bitmiştir'

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Şii Husilerin ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraftarlarının rolünün bittiğini söyledi.

'Husi ve Salih yanlılarının rolü bitmiştir'
'Husi ve Salih yanlılarının rolü bitmiştir'
GİRİŞ 24.04.2015 16:48 GÜNCELLEME 24.04.2015 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Halife ile ortan basın toplantısı düzenleyen Yasin, Husi milisleri ve Salih taraftarlarını, mümkün olduğu kadar ülkedeki altyapıyı yıkmaya çalışmak, İran'ı ise onları bu konuda desteklemekle suçladı.
İran’ı bölgede çatışmayı tırmandırmaya çalışmakla suçlayan Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, şöyle konuştu:

"Husi milislerin Yemenlilere yaptığı büyük bir suçtur. Diyalog oturumlarının, ülkede iç istikrarın sağlanması, milislerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) kararlarına uymaları ve silahlarının tamamını teslim ettikleri zaman başlayacağını tahmin ediyoruz. Maalesef, gıda maddeleri göndermesi gereken İran da Husi milislerine destek amaçlı savaş gemileri göndermeye çalışıyor ve sanki bölgede çatışmayı daha fazla tırmandırmak istiyor. İran'ın, askeri operasyonların durmasının operasyonun başarısız olduğu anlamını taşımadığını bilmesi gerekir."

Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, gelecek aşamada düzenlenecek diyalog görüşmelerinde Husiler ve Salih yanlılarının rolünün olup olmayacağı konusunda da, "Yemenliler için, Husiler ve Salih yanlılarının rolü bitmiştir. Husiler ve Salih taraftarlarının Yemen ve halkına yönelik yaptıkları bunca şeyden sonra Yemen diyaloğunda rollerinin olacağını zannetmiyorum. Şimdiye kadar Yemen'e yaptıkları yeter" dedi.

YORUMLAR 2
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeni Suudi lere bombalattirarak tarihin kara sayfasına yazılan zavallı artık senin Yemen'de işin bitti.
    Cevapla
  • hüseyni 8 yıl önce Şikayet Et
    dediklerin gerçekse yemene git bahreynde suudda ne işin var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?