Muhalifler Karmid karargahını ele geçirdi

Suriyeli muhalif grupların, İdlib kentinde rejim güçlerine ait stratejik öneme sahip Karmid karargahında kontrolü sağladığı bildirildi.

Muhalifler Karmid karargahını ele geçirdi
Muhalifler Karmid karargahını ele geçirdi
GİRİŞ 27.04.2015 12:34 GÜNCELLEME 27.04.2015 12:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib-Lazkiye Karayolu üzerinde rejim güçlerine ait Karmid karargahını ele geçirdi.

Muhalif gruplardan Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu) birlikleri sözcüsü İbrahim el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karargaha öncelikle havan topu atıldığını, rejim güçlerinin mevzilerinin yıkıldığını daha sonra karargah yakınlarındaki kontrol noktasına saldırıldığını belirtti.

Hatib, ağır silahlarla kontrol noktalarına yapılan hücumun ardından yaşanan şiddetli çatışmalar akabinde karargahın tamamen kontrol altına alındığını ifade etti.

Rejim güçlerinin, İdlib'de şehir merkezi ve kırsal bölgeleri bombalamak için hareket noktası olarak kullandığı Karmid, İdlib'te rejimin elinde kalan az sayıda karargahlardan biri olma özelliği taşıyordu.

Ahraru'ş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu, Şam el İslam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri grubu ve Suriye Türkmenlerinin kurduğu birliklerinden oluşan Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki İdlib'i ve Cisr eş-Şuğur kent merkezini düzenlediği operasyonlarla ele geçirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun... Allah fethinizi hayırlı ve mübarek kılsın, Allah ömrünüze bereket katsın, Allah Lazkiye, şam ve tüm suriyeyi esed ve onun arkasındaki malum güçlerin elinden kurtarsın, Aminnnn
    Cevapla
  • ala 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!