İran'da kadın dergisi kapandı

Zenan-ı İmruz adlı kadın dergisinin yayını, kişilerin nikâhsız birlikte yaşamalarını teşvik ettiği iddiasıyla durduruldu.

İran'da kadın dergisi kapandı
İran'da kadın dergisi kapandı
GİRİŞ 27.04.2015 17:21 GÜNCELLEME 27.04.2015 17:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İran’da aylık çıkarılan kadın dergisi Zenan-ı İmruz’un (Bugünün Kadınları) yayını, “Beyaz Evlilik” olarak tanımlanan kişilerin nikâhsız birlikte yaşamalarını teşvik ettiği iddiasıyla durduruldu.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Basın Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Alaaddin Zuhuriyan, "Kurulun bugünkü toplantısında daha önce zinayı teşvik ettiği tespit edilen Zenan-ı İmruz dergisi dosyasının ele alındığını" ifade etti.

Zuhuriyan toplantıda konunun incelendiğini ve içeriğinin "dini ve milli değerlere aykırı olduğu" gerekçesiyle derginin kapatılarak, dosyanın yargıya gönderildiğini söyledi.
Zenan-ı İmruz dergisi geçen yıl yayımladığı özel sayısında "Beyaz Evlilik" hakkında içerikler yayımlamıştı. Dergi daha önce de kapatılmış, yeniden yayın hayatına yedi ay önce başlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

YORUMLAR 8
  • Mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Mut'a nikahı olduğu halde mi yasaklanmış? hayret. Minareyi çalan kılıfını uydurur.
    Cevapla
  • Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Muta nikahı yanlışta olsa inançlarında var. Zina ise haram ve buna karşı önlem alıyorlar. Zina bizde de haram ama bizde bırakın önlem almayı bu yayınlar sürekli çoğalıyor. Biz bırakın önlem almayı bu yayınlara artık normal gözle bakar olduk. Hangimiz daha doğru yerdeyiz acaba ?
    Cevapla
  • Erdağan cım 8 yıl önce Şikayet Et
    Muta yanlış ama inançlarında var. Haklı oluverdiler yani öyle mi? Evlilik dışı ilişki yanlışta olsa adamların inançlarında var ne yapacağız o zaman şimdi?
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    devekuşu kabare geldi aklıma birden,memlekette namaz kaç rekat,burda devamlı harekat :) mutanın helal sayıldığı bir yerde dergi kapatmışlar peh peh peh.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde zinayi tesvik eden diziler ve gazeteler rahatça işine devam ediyor.Haram yayınlara karşı tedbir almalı .
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten dinimizde haram olan muta nikahı bunlarda. yani muta nikahı ile yaptıkları helal mi oluyo ? iran işte saçma sapan bir ülke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi