Barzani koltukta kalacak mı?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Ağustos ayında dolacak görev süresinin uzatılması tartışılıyor.

Barzani koltukta kalacak mı?
Barzani koltukta kalacak mı?
GİRİŞ 28.04.2015 15:38 GÜNCELLEME 28.04.2015 15:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2005 yılında halk tarafından, 2009'da ise Parlamento'daki milletvekillerinin oylarıyla IKBY Başkanı seçilmişti. Barzani'nin 2013 yılında görev süresi doldu. Ancak IKBY Parlamentosu, Barzani'nin görev süresini 20 Ağustos 2015'e kadar uzattı. Parlamento, şimdi ikinci kez Barzani'nin görev süresini uzatmaya hazırlanıyor.

Irak’taki Kürt bölgesindeki siyasi partiler arasında Barzani’nin göreve devam edip etmeyeceğine dair görüşmeler sürüyor.

Türkmenler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin görev süresinin uzatılmasına destek veriyor.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “DAEŞ krizinin yaşandığı bir dönemde siyasi, askeri ve diplomatik tecrübesi olan Barzani’nin Bölgesel Başkanlık koltuğunda kalması isabetli olacaktır. Biz böyle bir dönemde Barzani’nin görevini bırakmasına sıcak bakmıyoruz” dedi.

Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili Muhammet İlhanlı da "Türkmenler, Barzani’nin görevde kalmasından yana. Türkmenlere en yakın, onlara en iyi yaklaşan lider Mesut Barzani'dir. Onun için Barzani'nin tekrar seçilmesini istiyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • derdo 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin liderine bin selam...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor