Suudi Arabistan petrol kuyularını hedef aldı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Ma'rib'teki petrol kuyularının yakınlarına hava saldırıları düzenledi

Suudi Arabistan petrol kuyularını hedef aldı
Suudi Arabistan petrol kuyularını hedef aldı
GİRİŞ 30.04.2015 11:33 GÜNCELLEME 30.04.2015 11:33

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, Ma'rib'te yer alan Safir petrol kuyusu yakınlarındaki hava savunma birliklerine ait mühimmatın hedef alındığı saldırıda, roketatarlar kullanılmaz hale geldi.

Yemen'in doğusunda yer alan Ma'rib, ülkenin sahip olduğu doğal gaz ve petrol yataklarına ulaşım açısından kritik konumda bulunuyor.

Öte yandan ülkenin doğusundaki Hadramevt'te kimliği belirsiz silahlı kişilerin, kontrol noktasına düzenlediği saldırıda bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hadramevt'e bağlı Terim kentinin batı girişindeki kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında yaşanan çatışmada, bir asker yaşamını yitirdi.

Kimliği belirlenemeyen kişilerin Terim'deki bir banka şubesi ile emniyet merkezine saldırı düzenlediği kaydedildi.

AA muhabirine konuşan banka müdürü Abdullah Cefri, kimliği belirlenemeyen saldırganların, bankaya baskın düzenlediğini dile getirerek, "Hadramevt'te yaşanan olayların ardından tedbir aldığımız için herhangi bir yağma olayı yaşanmadı" dedi.

Emniyet merkezine düzenlenen saldırıda can kaybının yaşanmadığı ifade edildi.

Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) başkent Sana ile bazı kentleri kontrol altına almasının ardından ülkede siyaset ve güvenlik alanında yaşanan otorite boşluğu faili meçhul saldırılara zemin hazırlıyor.

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi