Sisi seçim tarihini açıkladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, daha önce üç kez ertelenen milletvekili seçimlerinin 2015 yılı bitmeden yapılacağını söyledi.

Sisi seçim tarihini açıkladı
Sisi seçim tarihini açıkladı
GİRİŞ 30.04.2015 12:01 GÜNCELLEME 30.04.2015 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır'da Anayasa Mahkemesi'nin seçim kanununun bir maddesini iptali seçimlerin ertelenmesine neden olmuştu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

İspanya gazetesi El Mundo’ya konuşan Sisi, ‘Seçimlerin yıl sonundan önce yapılacağını taahhüt ediyorum. Seçimleri Mart ayında yapmayı düşünüyorduk ama süreç şikâyetlerden dolayı durdu’ ifadelerini kullandı.

Sisi şöyle devam etti: ‘Zor bir dengeyle karşı karşıyayım. Benim görevim  kaos tehlikesiyle karşı karşıya olan doksan milyon Mısırlının güvenliğini korumak. Yaşanılan vakıayı göz önünde bulundurmadan hakkımda hüküm vermemek gerekir.’

Abdulfettah Sisi, 3 Temmuz 2013’te kendi liderliğinde yapılan darbe ile görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanarak 20 hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili bir soruya ise cevap vermekten kaçındı.

Sisi, Mısır’da halkın isteklerine saygı gösteren bir yönetim olduğunu ve demokrasiye her zamankinden daha yakın olduklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • Çapanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav Sisi güldürme adamı, ne seçimi, Senin seçimin ancak açık oy gizli sayımla olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi