Hamas'tan önemli açıklamalar

Hamas yöneticilerinden Salah el-Berdevil, Hamas ile Mısırlı yetkililer arasında olumlu görüşmelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hamas'tan önemli açıklamalar
Hamas'tan önemli açıklamalar
GİRİŞ 30.04.2015 15:22 GÜNCELLEME 30.04.2015 15:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamas yöneticilerinden Salah el-Berdevil, Hamas ile Mısırlı yetkililer arasında başta Gazze ablukasının hafifletilmesi olmak üzere bazı meselelere ilişkin son zamanlarda olumlu görüşmelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Berdevil, "Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk ile Mısırlı yetkililer arasında Kahire'de olumlu ve iyi görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde Hamas ve direnişe yönelik saldırıların durdurulması ve Gazze ablukasının hafifletilmesi ele alındı" dedi.

Berdevil, Mısır'ın, İsrail'le yapılan anlaşmanın etkin hale getirilmesi ve tüm maddelerinin uygulanması için çalışmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Yemen'deki savaştan önce ya da sonra İran-Hamas ilişkilerinde herhangi bir değişim olmadığını ifade eden Berdevil, şöyle konuştu:

"Yemen'deki olaylara ilişkin Hamas'ın tutumu herhangi bir tarafa zarar verir nitelikte olmadı. Biz, Yemen halkının demokratik tercihlerinden yanayız. Tüm taraflarla karşılıklı saygı esasına dayanan ilişkilerimiz var. Direniş ve Filistin meselesini destekleyenlerle olumlu ilişkiler içindeyiz. İran ile ilişkilerimiz, davamıza ve direnişe verdiği destekle güçlendi." 

Berdevil, 26 Mart'ta Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan ve 21 Nisan salı akşamı sona erdiği açıklanan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla alakalı, Hamas'ın daha önce Yemen'de "siyasi meşruiyetten" yana olduğu açıklaması yaptığını hatırlattı.

YORUMLAR 1
  • NONAME 8 yıl önce Şikayet Et
    israile karşı hamas ın her zaman yanındayız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor