Halep'te çatışmalar yoğunlaştı

Halep'te muhalif birlikler kent merkezinin kontrolünü ele geçirmek için operasyonlarını yoğunlaştırdı

Halep'te çatışmalar yoğunlaştı
Halep'te çatışmalar yoğunlaştı
GİRİŞ 02.05.2015 14:59 GÜNCELLEME 02.05.2015 14:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birinci Alay'ın (Fevcu'l Evvel) saha komutanlarından Ebu Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinin kontrolünü sağlamak için eski Halep bölgesinde operasyonları yoğunlaştırdıklarını ve bölgede rejim güçlerinin bulunduğu yerlere "cehennem" topları ve hafif silahlarla saldırılar düzenlediklerini söyledi. 

Rejim güçlerini Eski Halep bölgesinden kent merkezine doğru püskürttüklerini ifade eden Hüseyin şunları kaydetti: "Eski Halep'te stratejik öneme sahip Beşir Paşa Camisi ve çevresindeki hanların denetimi sağlayarak Şam yönetimine bağlı güçleri kent merkezine doğru püskürttük. Taraflar arasında valilik binası çevresinde yoğun çatışmalar devam ediyor."

"Esed güçleri Halep'te tarihi yapılara zarar verdi"

Rejim güçlerinin eski Halep bölgesinde karargah olarak kullandığı cami, han ve çarşılardan çekildiği sırada bu tarihi yapılara zarar verdiğini söyleyen Hüseyin, "Esed güçleri, muhaliflerin eline geçmemesi için tarihi yapıların bir kısmını yıktı, bir kısmını ise içine yerleştirdiği patlayıcılarla havaya uçurdu" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki tarihi kalenin de rejim güçleri tarafından karargah olarak kullanıldığına işaret eden Hüseyin, "Rejim güçleri başta kentin simgesi olan tarihi Emevi Camisi olmak üzere eski kent bölgesindeki han ve tarihi çarşıları ağır silahlarla yerle bir etti. Mabetlere saygıları da yok. Karargah olarak kullandıkları camilerde içki şişeleri bulduk" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    5 yıldır katıi muhalifler Suriye'de ne başardılar ki bundan sonrada bir şey elde etsinler.Silahla bir İslam ülkesinde çözüm arayan ancak Siyonizme hizmet eder.
    Cevapla
  • malcomlx 8 yıl önce Şikayet Et
    Atma osman atma sivilleri sehit etti demissinde esed yanlisi oldugun acik be
    Cevapla
  • salim 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalim esed sonun yakın inşallah
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler rın cehennem topları bugun Halep te yyüzlerce sivil halkı şehit etti
    Cevapla
  • mümin 8 yıl önce Şikayet Et
    esadın son 180 günü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız