Suriye'de anaokulu katliamı

Esed güçlerine ait bir helikopter Halep'te anaokuluna 'varil bombası yağdırdı. Çocuklar da dahil 10 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 03.05.2015 12:49 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetiminde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı 10 kişi öldü.

AA muhabirinin kentteki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" saldırdı.

ÇOCUKLAR VE ÖĞRETMENLER KATLEDİLDİ

Saldırıda 6'sı çocuk, 4 öğretmen 10 kişinin yaşamını yitirdiğini 18 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, 8 yaralının durumunun ağır olduğu ve hastanenin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altındakilere çalışmaya çalıştığını söyledi. 

Saldırı bölgesinde halkın Esed yönetimine tepki gösterdiğini ifade eden Salim, bölge halkının enkaz altında kalanlara ulaşılması için sivil savunma ekiplerine yardım ettiğini anımsattı. Salim, saldırıya uğrayan binanın tamamen yıkıldığını ve enkazın caddeyi kapattığı vurgulandı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esed rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kişi hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 20
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye neden radar, karadan havaya füze vermez.. aynısı türkiyeye olsa herkesin seyretmesinden razı olurmuydunuz?!...
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Benzer olayları Suudlar ve biz Yemende yapıyoruz. Her gün suçsuz bebeklerin üzerine bomba yağdırıyoruz ama bunu Türkiyede haber yapan bile yok.
    Cevapla
  • ferruh 8 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama 1-böyle birşey olsa cnn başta olmak üzere bütün islam düşmanı basın haber yapmaz mıydı. 2-bizi niye katıyorsun araya. operasyona şartlı destek vermemiz yapılacak acemiliklere ortak olduğumuz anlamına gelir mi?
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    ırk toprak para adına en küçük şekilde siyonistlerle işbirliği yaparak milyonla müslümanın öldürülmesine ve islamın adının dünya çapında kötülenmesine katılanları en başta tarih afetmeyecektir.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    o bahsettiğin siyonist kuklaları Esed ve PKKnın uzantısı YPG.nusayri iktidarı suriyede hakim kılan israilin ta kendisi.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    nereyi bombalarsan bombala esed Kaçış yok GEBERECEKSIN.
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    3.dünya savaşı kapıda...zaman yaklaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar