Peres'in tartışmalı seyahati iptal

Şimon Peres'in Fas'a gerçekleştirmeyi planladığı seyahat tepkiler üzerine iptal edildi.

Peres'in tartışmalı seyahati iptal
Peres'in tartışmalı seyahati iptal
GİRİŞ 04.05.2015 13:08 GÜNCELLEME 04.05.2015 13:08

Fas, İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in uluslararası bir konferansa katılmak için ülkeye yapacağı ziyareti iptal etti.

İsrail medyası, dün sabah yayınladıkları haberlerde, daha önce konferansa katılması için kendisine davet gönderilen Peres'in ziyaretinin iptal edildiğini duyurdu. 

Peres'in Fas'a yapacağı ziyaret halk tarafından tepkiyle karşılanmış ve 1 Mayıs dolayısıyla düzenlenen gösterilerde ziyaret aleyhinde pankartlar açılmıştı.
Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakın sendikanın düzenlediği ve bakanların da katıldığı gösterilerde, katılımcılar Peres'in Fas'a girmesini istemediklerini belirterek, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Adalet ve İhsan Cemaati'ne bağlı Ümmetin Davalarına Destek Heyeti de Peres'in ziyaretini protesto amacıyla Cuma günü ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenlemişti.

Faslı 30 siyasi ve hukuki heyet de yayınladıkları ortak bildiride, Fas Hükümeti'nden işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin yasaklanmasını isteyerek, başta Şimon Peres'in ziyareti olmak üzere ilişkilerin normalleştirilmesi anlamına gelecek her türlü adımı reddettiklerini ifade etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı