Netanyahu'nun süresi doluyor

Netanyahu'nun hükümeti kuracak milletvekili sayısına ulaştığını Cumhurbaşkanı'na tebliğ etmesi için gereken süre bugün doluyor.

Netanyahu'nun süresi doluyor
Netanyahu'nun süresi doluyor
GİRİŞ 06.05.2015 13:29 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'de partisi seçimlerden birinci olarak çıkan Binyamin Netanyahu bugün gece yarısına kadar Cumhurbaşkanı Rivlin'e koalisyon için meclisteki 61 sandalyeye ulaştığını tebliğ etmek zorunda. 

Cumhurbaşkanı'na yeterli çoğunluğa sahip olduğunu kanıtladıktan sonra Netanyahu'nun bakanlık listelerinde yer alacak isimleri belirlemek ve bunu İsrail parlamentosu Knesset'e sunmak için bir haftası daha olacak. 

Adalet Bakanlığı pazarlığı

Ülkede koalisyon görüşmeleri devam ederken Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett Başbakan Binyamin Netanyahu'ya gönderdiği mesajda, "Ya bize Adalet Bakanlığı verilir ya da muhalefette kalırız" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yahudi Evi'nin koalisyona katılmasıyla Netanyahu başkanlığında kurulması beklenen yeni sağ koalisyon, 120 sandalyeli İsrail meclisi Knesset’te 61 sandalyeye sahip olacak.

Yahudi Evi Partisi'nin İsrail parlamentosu Knesset’te 8 sandalyesi bulunuyor.
Netanyahu liderliğindeki Likud partisi, Yahudi Evi Partisi'ni, "koalisyon anlaşmasını süratle imzalamaya" çağırmıştı..

Öte yandan, Netanyahu ile yeni hükümette yer almak için resmen anlaştığını açıklayan partiler Kulanu (Hepimiz), Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Bircan 8 yıl önce Şikayet Et
    Canın Cehenneme Neto!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti