Suriye'de Hizbullah'a ağır darbe

Suriye'de muhalif Fetih Ordusu Kalamun'da 2'si üst düzeyde olmak üzere 30 Hizbullah militanını öldürdü

Suriye'de Hizbullah'a ağır darbe
Suriye'de Hizbullah'a ağır darbe
GİRİŞ 06.05.2015 15:38 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Muhalif Fetih Ordusu, başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan Kalamun bölgesinde "Kalamun'un Fethi" adı altında düzenlediği operasyonlarda 2'si üst düzeyde olmak üzere 30 Hizbullah militanını öldürdü.

Fetih Ordusu saha komutanlarından Ebu Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı muhaliflerin Kalamun bölgesinde Hizbullah destekli Esed güçlerinin mevzilerine operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Söz konusu operasyonda muhalif güçlerle Hizbullah destekli Esed güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden Hasan, "Kalamun'da Fileyta ve Asel El Verd bölgesinin batısında muhalifler ile Hizbullah milisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hizbullah'ın bölgedeki operasyon komutanı Ali Halil Alyen ile Hizbullah'ın önemli üyelerinden Tevfik Neccar 30 Hizbullah milisleriyle beraber öldürüldü." dedi.

Kalamun'da 4 Hizbullah aracını imha etiklerini vurgulayan Hasan, "Hizbullah milisleri Lübnan'ın Arsel ile Suriye'nin Kalamun bölgesi arasındaki yerin denetimini sağlamak istiyor. Bu stratejik önemdeki bölgeyi Esed güçlerine de Hizbullah milislerine de bırakmak istemiyoruz" sözlerine yer verdi.

Kalamun bölgesindeki operasyonları Fetih Ordusu çatısı altında birleşen grupların gerçekleştirdiğini dile getiren Hasan, Kalamun bölgesinde terör örgütü DAEŞ ile diğer muhalif birlikler arasında çatışmaların da yaşandığının altını çizdi.

Hizbullah militanları 2013'te Lübnan'dan Şam'ın kuzeybatısındaki Suriye-Lübnan sınırında bulunanKalamun bölgesi'ne girmiş ve yerleşim birimlerini kontrol altına almıştı. Fetih Ordusu çatısı birleşen Suriyeli muhalif silahlı gruplar ise Mayıs ayı başında "Kalamun'un Fethi" adlı bir operasyon başlatmışlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    bereket versin iran kan kaybediyor. iranda şia yüzde 45 civarlarıda yüzde 55 sünnidir ülkenin yüzde 35 azeri türküdür.yüzde 20 si kürt tür kürtlerde sünni dir
    Cevapla
  • MUHAMMED KARTAL 8 yıl önce Şikayet Et
    cehennem ateşleri bol olsun
    Cevapla
  • sezai 8 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme gidin
    Cevapla
  • no name 8 yıl önce Şikayet Et
    şia hiçbir zaman kafirlerle savaşmamıştır zaten. Tarihte şii lerin islam düşmanları ile girdiği bir savaş var mı. Mavi marmaranın ardından güya filistine gemi gönderdiler yarı yoldan döndü. Allah cc kimin ne mal olduğunu insanlara gösteriyor. Hz Ali' yi tanrı kabul edecek kadar ileri giden bu sapık nusayrileri destekleyen hizbuşşeytanların sonu gelecek inş.
    Cevapla
  • الله اعلم 8 yıl önce Şikayet Et
    sia oldu savaslari soylemege gerek ok sunni oldu savaslari soyliyebilirmisin..?
    Cevapla
  • fitne olmasın 8 yıl önce Şikayet Et
    Hizbullah şow peşinde....kassam tugayları Hizbullah tan yardım istedi Hizbullah tan çıt çıkmadı...gördük sizin müslüman lığınızı ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!