'İran Sünnileri rahatsız ediyor'

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 9. Al Jazeera Forumu sona erdi.

'İran Sünnileri rahatsız ediyor'
'İran Sünnileri rahatsız ediyor'
GİRİŞ 06.05.2015 16:25 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dünyanın dört bir yanından gelen haberciler, siyasetçiler, aktivistler ve sivil toplum çalışanları, üç gün boyunca ‘Arap Dünyasında Çatışma ve Değişim’ başlıklı forumda düzenlenen panel ve seminerlere katıldı.

Forumun son gününde ‘Arap Dünyasında Otoriter Rejimler ve Demokrasinin Geleceği’ konulu panelin açılış konuşmasını, eski Al Jazeera Genel Müdürü Vaddah Hanfar yaptı.

‘İran’ın tavrı Sünnileri rahatsız ediyor’

Al Jazeera’den ayrıldıktan sonra Şark Forumu’nu kuran Hanfar, akademisyenler, haberciler ve aktivistlerin tek çatı altında buluştuğu bu platformu kurarken, bu toprakların özünde olan ve uzun yıllar Osmanlı Devleti’nin kontrolündeki bölgelerde görülen ‘birlikte ve uyumlu yaşama hissini’ yansıtmak istediğini söyledi.

Arap halklarının kültürlerinde bulunan doğal bağlara rağmen birbirleriyle savaştığını söyleyen Vaddah Hanfar, İran ve Türkiye’de var olan kurumsallaşma sayesinde bu sorunun yaşanmadığına dikkat çekti.

İran devletinin son dönemdeki tavrının 'Sünnilere Sünni olduklarını hatırlattığını’ söyleyen Hanfar, İran’ın ‘Araplar arasındaki bölünmüşlükten ve güç boşluğundan faydalandığını’ belirtti.

YORUMLAR 15
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    İran'a kurban olasınız! İşgalci Siyonist karşısında onursuzlaştınız.Hamas'a bir mermi vermiyor Arap devletçikleri.
    Cevapla
  • lokman 8 yıl önce Şikayet Et
    Hamasa yardım etti. İran suriyede 300 bin müslümanı öldürdü.Bununla uyutamazsınız insanları. Böyle yardım olmaz olsun
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    buda ahir zaman fitne fesadçılarından!
    Cevapla
  • Skywolf 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve İran ikisi de Sünni demiyorum, İslam alemi için , Şiilerin kendileri için dahi en önemli iki tehdittir, bertaraf edilmelidir.
    Cevapla
  • muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKAN IN KÖPEĞİ EL CEZİRADAN BAŞKA açıklama beklenmezdi zaten tehtid hep asıl tehtid irandır onlara göre israil değil.siz pis datılmış arap kralları gayeniz sadece fitnedir ve BOP projesini gerçekleştirmektir.
    Cevapla
  • dogru 8 yıl önce Şikayet Et
    iran'a eskiden abd'ye ve emperyalizme karsi duruyor diye sii olmasina bakmaksizin sempati beslerdim ama gozumde artik sadece mezhepci ve fars yayilmasi pesinde bir devlettir kendileri.. dun iran uydusu nasrallahin aciklamalarini okudum, beyimiz diyor ki "irak'ta sunnilere ve kurtlere silah verilmesi mezhep catismasina sebep olurmus" Bunlar insanlari aptal mi saniyor??? Mezhep catismasina senin gibiler sebepsiniz.. Irakta tek siiler silahlansin, suriyede azinlik nusayrileri destekle, sunni katliami yap, sonra da karsilik bulunca mezhep catismasi Araplari bolecek de.. Artik Muslumanlar sizin Israil ve abd laflariniza kanmayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler