IŞİD'e operasyon: 73 militan öldürüldü

Irak'ın 3 kentinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonlar ile çıkan çatışmalarda 73 militan öldürüldü.

IŞİD'e operasyon: 73 militan öldürüldü
IŞİD'e operasyon: 73 militan öldürüldü
GİRİŞ 07.05.2015 06:27 GÜNCELLEME 07.05.2015 06:27

Irak'ın Enbar, Salahaddin ve Musul kentlerinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile çıkan çatışmalarda 73 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Enbar Operasyonlar Birliği Komutanı Tümgeneral Muhammed Halef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Enbar ilinin el-Halidiyye ilçesine bağlı köylerde DAEŞ'e ait 5 hedefe düzenlediği hava saldırılarında 29 militanın yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Salahaddin ilinden bir güvenlik kaynağı da Tikrit kentine bağlı Beyci kazasında güvenlik güçleri ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 17, Beyci petrol rafinerisi yakınında çıkan çatışmada ise 5 militanın hayatını kaybettiğini, intihar saldırısında kullanmak üzere bomba yerleştirilen bir aracın da imha edildiğini belirtti.

Kaynak ayrıca, DAEŞ militanlarının, Tikrit ile Beyci arasında bulunan es-Sıyniyye bölgesindeki bir güvenlik noktasına düzenlediği saldırıya güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 12 militanın etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Musul'un saray bölgesinde DAEŞ militanlarının karargah olarak kullandığı bir evde bomba patlaması sonucu da10 militanın hayatını kaybettiği aktarıldı.

Bu arada, Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, DAEŞ'in, Enbar'a bağlı el-Bağdadi bölgesi ve Hadise kazasına saldırı düzenlemek için Irak'ın Suriye sınırındaki El-Kaim kentinde toplanmaya başladığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'