İran'da Kürtler ayaklandı

İran'ın Kürt kenti Mahabad'da, istihbaratçıların tecavüzüne uğradığı için intihar eden Farinaz Hosravani'nin ölümü sonrası isyan çıktı.

GİRİŞ 08.05.2015 09:54 GÜNCELLEME 08.05.2015 13:46
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Mahabad kentinde Kürt kızı Farinaz'ın istihbaratçıların tecavüzüne uğrayarak intihar ettiği haberi üzerine kitlesel protesto gösterileri düzenlendi. Farinaz'ın tecavüze uğrayıp yaşamına son verdiği Tara Oteli de ateşe verildi.

ÇALIŞTIĞI OTELDE TECAVÜZE Mİ UĞRADI?

İran'da Kürt nüfusunun ağırlıkta olduğu Mahabad'da çalıştığı otelde İran istihbarat birimi üyelerinin tecavüz girişimlerine karşı otelin dördüncü katına çıkarak intihar ettiği iddia edilen 25 yaşındaki Ferinaz Hosravani için eylem başlatan halk, Tara Oteli'ni ataşe verdi. 4 Mayıs'ta gerçekleştiği belirtilen olay nedeniyle ayaklanan halk, sorumluların yargılanmasını istedi.

OTELİN 4. KATINDAN DÜŞTÜ DENİLMİŞTİ

Tara Oteli'nde çalışan 25 yaşındaki Farinaz Hosravani'nin 4 istihbarat görevlisinin tecavüz girişimi sonrası 4. kattan düşerek yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Rudaw, "Farinaz'ın otelin 4. katından tam olarak neden düştüğü bilinmiyor" derken DİHA ise Farinaz'ın tecavüzden kaçarken 4. kattan atlamak zorunda kaldığını yazdı. Tara Oteli ateşe verilirken, eylemlerin yayılarak devam ettiği ifade ediliyor.

OHAL İLAN EDİLDİ

DİHA'nın haberine göre olayların büyümesi ile birlikte İran'a bağlı özel güçler, halka saldırdı. Saldırılar sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu saldırılarda 27 kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. İran özel güçlerinin saldırısında ölü-yaralı sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılmazken, Mahabad'da olağanüstü hal ilan edildiği ve şehrin binlerce asker tarafından kuşatıldığı kaydedildi.

İŞTE KÜRT KIZI BÖYLE İNTİHAR ETTİ:

"YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN"

Kolluk kuvvetlerinin göstericilere müdahalesi sırasında yaralananlar ve gözaltına alınlar oldu. Mahabad halkı, Ferinaz'a cinsel saldırıda bulunan tecavüzcülerin ve olayda parmağı olduğunu düşündükleri otel sahibi Nadir Moludi yargı önüne çıkarılmasını istiyor.

Farinaz'ın ölümünden sonra başlayan Serhildan'da rejim halkı taradı. İlk bilgilere göre 10 yaralı var.

YORUMLAR 52
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    İran reZil rejimi bunu hep yapıyor
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Altı üstü tecavüz girişimini protesto ediyorlar.Sonuçta bu ayaklanma yönetime karşı değildir.Sevinmeyin boşuna iran düşmanları...
    Cevapla
  • SINO 8 yıl önce Şikayet Et
    enperyalizler silah satsin hertarafi karistirir yoksa silah fabrikalari iflaz eder.
    Cevapla
  • 123 8 yıl önce Şikayet Et
    etme bulma dünyası, iran başka yerleri çok karıştırıyordu yemen ırak suriye lübnan, birileri yeter demiş demekki öyle olmaz böyle olur, iran artık sesini biraz keser kesmezsede kendi bilir, iranın nüfusunun 3/1 i türk diğerlerinide düşersek yarısı fars değil, etraf devletlerle bir olurlarsa farslar kacacak delik arar. yapanların eline sağlık.
    Cevapla
  • Gelengi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın ki hepsi namus bekçisi. Kendi içlerinde kim bilir her gün böyle kaç olay oluyordur ama başkası yapınca herkes ayaklanıyor. Sinsi planları devreye sokmak için uygun bir fırsat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...