Görmez, Aksa'da gözyaşlarına hakim olamadı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

GİRİŞ 15.05.2015 00:50 GÜNCELLEME 15.05.2015 00:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Görmez, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Aksa'nın "Aslanlı Kapı"sından giriş yapan Görmez, Filistinli ve Türk Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Akşam namazını kıldırmak üzere Kıble Mescidi'ne doğru ilerleyen Görmez'i, Mescid-i Aksa imamı Şeyh Yusuf Ebu Sinine karşıladı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Görmez, Miraç Kandili arefesi olması dolayısıyla birçok Türk'ün de bulunduğu Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

TİKA'NIN İFTARINA KATILDI

Namaz sonrasında, Filistinlilerle birlikte Aksa'nın avlusunda TİKA'nın verdiği iftara katılan Görmez, daha sonra Kubbetu's-Sahra'yı gezdi. Kubbetu's-Sahra'da da namaz kılan Görmez, Ebu Sinine'den Aksa ve avlusundaki yapılar hakkında bilgi aldı.



YATSI NAMAZINI DA KILDIRDI

Kubbetu's-Sahra'nın etrafındaki eserleri dolaşan Görmez, daha sonra yatsı namazı için tekrar Kıble Mescidi'ne geçti. Ezanın okunmasının ardından yatsı namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra Filistinli ve Türk vatandaşlarının yoğun ilgisi eşliğinde Aksa'dan ayrıldı.

Görmez'e Aksa ziyareti boyunca, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da eşlik etti.

YORUMLAR 3
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Üç krallı haçlı ordularını yerle bir eden Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Aşkına ve Kutsal Emanetlerin ve İLK KIBLEMİZ MESCİDİ AKSANIN BEKCİSİ Osmanlı Cihan Devletinin İlk Halifesi Yavuz Sultan Selim Han Aşkına KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ATAN KALBİDİR ne mutlu, ki içinde Kudüs sevgisi olanlara !
    Cevapla
  • Rebel 8 yıl önce Şikayet Et
    Insallah Peygamber ordusu geliyor Az kaldı
    Cevapla
  • murat mercan 8 yıl önce Şikayet Et
    öyle böyle bir yer değil canımız kurban olsun kudüs
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı