Husilerle direnişçiler çatıştı: 12 ölü

Taiz'de Husiler ile Halk Direnişi güçleri arasında çıkan çatışmada 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Husilerle direnişçiler çatıştı: 12 ölü
Husilerle direnişçiler çatıştı: 12 ölü
GİRİŞ 15.05.2015 12:39 GÜNCELLEME 15.05.2015 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Husi Ensarullah Hareketi üyeleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi güçleri arasında çıkan çatışmada 12 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Halk Direnişi güçleri Taiz'deki Cebeli Sabur ve Eşbat mahallesini elinde bulunduran Husilere yönelik saldırı başlattı. Çıkan çatışmada 11 Husi militanı ile bir Halk Direnişi güçleri mensubu hayatını kaybetti. Çatışmada 6 Husi militanı ile 5 Halk Direnişi güçleri üyesi de yaralandı.

Öte yandan, Husi militanların kentin Hud Eşraf ve Uhve mahallesini kuşama altına aldığı, birçok evin yandığı ve çatışmaların hala devam ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyon, Husilerin Yemen'de başkent Sana ile çok sayıda önemli şehri ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip Aden'e yönelmelerinin ardından Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" operasyonunu başlatmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, 26 Nisan'da operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD,İsrail ve iran için çatışın ey zavalılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!